تدوین راهبردهای برندسازی ملی در ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله چشم انداز مدیریت بازرگانی، دوره: 12، شماره: 17
  • کد COI اختصاصی: JR_BUSIN-12-17_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل معصوم زاده زواره

موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی

جعفر شمسی

دانشگاه علامه طباطبایی

ابوالقاسم ابراهیمی

دانشگاه شیراز

چکیده

     امروزه کشوری که خواهان حضور در بازارهای بین المللی است، اما به لحاظ اعتبار و وجهه جهانی وضعیت مناسبی ندارد، یا سریعا از بازار و صحنه های حضور حذف می شود و یا به حاشیه رانده می شود. کشورهای مختلف سعی دارند با برنامه ریزی و اتخاذ راهبردهای کارا دست به اقداماتی بزنند تا بتوانند در کوتاه­ترین زمان ممکن سیمای جهانی خود را بهبود بخشند؛ زیرا این سیمای کشورهاست که تا حدودی اطلاعات زیادی راجع به قوانین مالیاتی و تجاری، خصوصیات نیروی کار، امنیت، ثبات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و بسیاری موارد دیگر را متجلی می سازد و از این تاثیرگذاری روی اذهان مردم دنیا، قدرت و نیروی پنهان در عبارت "Made in" را افزایش می دهد. این مطالعه، بر اساس مجموعه نظریه­ ها، مطالعه­ های تطبیقی و استفاده از نظر­های خبرگان بازاریابی کشور، به بررسی ابعاد شش گانه برندسازی ملی و راهکارهای لازم جهت تقویت و توسعه برند ملی ایران پرداخته و راهبردهایی را جهت تقویت برند ملی ایران ارائه نموده که تا حد امکان مطابق با وظایف نهادهای مختلف درگیر در برنامه برندسازی ملی کشور باشد.

کلیدواژه ها

برندسازی ملی, برندهای ملی, هویت رقابتی, دیپلماسی عمومی, راهبرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.