بررسی تاثیر غلضتهای مختلف کود ازت و الگوی تقسیط آن بر عملکرد ریشه چغندر قند
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_074
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1025
نویسندگان
کارشناس ارشد اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان رضوی و مدرس
استادیار و مدیر گروه مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور استان خراسان رضو
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد بیرجند
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
چکیده
آزمایشی به منظور بررسی اثر استفاده از غلضتهای مختلف کود ازت و زمانهای متفاوت تقسیط آن بر روی عملکرد ریشه چغندر قند در روستای قزلکند واقع در 22 کیلومتری شهرستان چناران در سال 1383 انجام شد.کاشت بوسیله بذرکار پنوماتیک صورت گرفت و فاصله ردیف هایکاشت 50 سانتیمتر و فاصله بوته روی ردیفهای 20 سانتیمتر و عمق کاشت 3 سانتیمتر بود. طول هر کرت 10 متر، عرض هر کرت 3 متر و فاصله بین بلوکها 2 متر بود. در بین بلوکهای آزمایش کانالهایی جهت خروج آب زهکش از مزرعه ایجاد شد. این آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار انجام شد که فاکتور اول مدار ( N) شامل 4 سطح = N1 صفر کیلوگرم ، 50 = N2 کیلوگرم 100 = N3 ، کیلوگرم و 150 = N4 کیلوگرم می باشد. فاکتور دوم الگوهای تقسیط نیتروژن بود، که سطح آن عبارتند از : = T1 مصرف 100 درصد قبل از کاشت، = T2 نصف قبل از کاشت و نصف بعد از وجین اول ( 6 برگ چغندرقند) و = T3 یک سوم قبل از کاشت و یک سوم بعد از وجین اول و یک سوم بعد از وجین دوم. در این آزمایش صفات متعددی در چغندر قند مورد بررسی قرار گرفت از جمله عملکرد ریشه، تعداد ریشه در هر متر مربع و درصد وزن خشک ریشه ذخیرهای محاسبه گردید. نتایج آزمایش نشان داد که اثر سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد ریشه چغندر قند در سطح 5 درصد معنی دار بود بیشترین عملکرد ریشه ( 36 / 82 تن در هکتار) در تیمار کودی N1 و کمترین عملکرد ریشه ( 73 / 80 تن در هکتار) در تیمار کودی N4 حاصل شد، با این حال به لحاظ آماری اختلاف معنی داری بین تیمارهای N4،N3،N2 مشاهده نشده است. با توجه به تأثیر منفی ازت بر تعداد چغندر سرزنی شده و از طرفی همبستگی بین تعداد چغندر سرزنی شده با عملکرد می توان گفت که با افزایش سطوح نیتروژن تعداد بوته های چغندر استقرار یافته و به طبع آن عملکرد ریشه کاهش یافته است. نتایج بدست آمده از اثر تقسیط برعملکرد ریشه حاکی از آن بود که از لحاظ آماری تفاوت معنی داری بین تیمارها وجود ندارد. ولی حداکثر عملکرد در الگوی تقسیط 81/45) T3 تن در هکتار) و حداقل عملکرد ریشه در الگوی تقسیط 80/93) T2 تن در هکتار) بدست آمدکلیدواژه ها
چغندر قند، تقسیط کود، عملکرد ریشه، بذر کار پنوماتیک، در صد وزن خشکمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.