یک حسگرالکتروشیمیایی جدید برپایه نانوساختار Ionic Liquid -Fe۳O۴ برای اندازه گیری دارو متیل دوپا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی شیمی و نانوشیمی از پژوهش تا فناوری
  • کد COI اختصاصی: ICCNRT04_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی آهنگر سماکوش

مازندران- بابل- خیابان دکتر شریعتی- دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل - دانشکده علوم پایه - گروه شیمی

سیدکریم حسنی نژاد درزی

مازندران- بابل- خیابان دکتر شریعتی- دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل - دانشکده علوم پایه - گروه شیمی

محمد اسدالهی بابلی

مازندران- بابل- خیابان دکتر شریعتی- دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل - دانشکده علوم پایه - گروه شیمی

چکیده

در این پژوهش با تکیه بر روش های ولتامتری به اندازه گیری داروی متیل دوپا با بهره گیری از الکترود خمیرکربن اصلاح شده با نانو ساختار آهن اکسید و مایعات یونی بر پایه ایمیدازولیوم پرداخته شده است. رفتارهای الکتروشیمیایی متیل دوپا در سطح الکترود اصلاح شده، وسیله تکنیک های ولتامتری چرخه ای (CV)، ولتامتری روبشی خطی (LSV)، ولتامتری پالسی تفاضلی (DPV)، کرونوآمپرومتری (CHA)و کرونوکولومتری(CHC) در محیط های مختلف بافری مورد بررسی قرار گرفت. همچنین با بهره گیری از پراش پرتو ایکس (XRD)، طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR)، میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) و برای تعیین ویژگی های اصلاح کننده سنتز شده و آنالیز آن ها مورد استفاده قرار گرفت. نتایج بدست آمده از این تست ها با این الکترود خمیر کربن اصلاح شده بسیار خوب بود بطوری که؛ ولتاژ اضافی اکسایش داروها به طور قابل ملاحظه ای نسبت به الکترودخمبرکربن برهنه کاهش یافت و جریان اکسایش آنها افزایش یافت. مقدار و میزان اصلاح کننده، pH، دما و غلظت دارو در محلول بافری بر روی پاسخ های الکتروشیمیایی دارو بررسی شد و شرایط بهینه طراحی گردید. الکترود اصلاح شده ما پایداری، قابلیت تولید مجدد، تکرارپذیری و برگشت پذیری مناسب و قابل قبولی از خود بجای گذاشت. همچنین در اندازه گیری دارو متیل دوپا در نمونه پلاسمای انسانی و مخلوط قرص حاوی دارو های مد نظر ما با استفاده از این الکترود اصلاح شده، تحت عنوان نمونه حقیقی، نتایج مطلوبی به همراه داشت

کلیدواژه ها

متیل دوپا، ، نانو ساختار آهن اکساید، حسگر و مایعات یونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.