اثرات کاربرد باکتری های ازتوباکتر ، آزوسپیرلیوم و سودوموناس بر عملکرد آفتابگردان
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1129
نویسندگان
کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
استاد یار، گرایش،فیزیولوژی گیاهان زراعی
استادیار پژوهش موسسه تحقیقات خاک و آب کشو ر
(کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک)،
چکیده
کاربرد کودهای بیولوژیک به ویژه باکتری های محرک رشد گیاه به صورت تلفیق با مصرف کودهای شیمیایی مهمترین راهبرد تغذیه تلفیقی گیاه برای مدیریت پایدار بوم نظام های کشاورزی پایدار با نهاده کافی می باشد. به منظور بررسی تاثیر کاربرد مایه تلقیح باکتری های ازتوباکتر کروکوکوم ،آزوسپیریلوم لیپوفروم و سودوموناس بر عملکرد و اجزا عملکرد آفتابگردان (رقم پروگرس ) ،آزمایشی به صورت فاکتوریل در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی آزاد اراک در سال 1388 ، اجرا شد. تلقیح بذرها با مخلوط دوبه دو باکتری ها و یا ترکیب سه باکتری با هم و عدم تلقیح باکتریایی بذر (شاهد)در حضورکود شیمیایی اوره به میزان 350 کیلوگرم در هکتار و عدم حضور کود شیمیایی اوره به عنوان تیمارهای آزمایشی در نظر گرفته شد. صفت عملکرد دانه ، وزن خشک کل گیاه ،اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده نشان داد که تمام ویژگی های مورد بررسی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند ،به طوری که اثر متقابل کود شیمیایی اوره و ترکیب سه باکتری ازتوباکتر ، سودوموناس و آزوسپیریلوم برای ،عملکرد دانه در سطح 1%معنی دار بود. همچنین نتایج نشان داد عملکرد دانه در تیمارهایی که از سه باکتری آزوسپیرولیوم و ازتوباکتر و سودوموناس مصرف شده بود 96 / 3 تن در هکتارشدکلیدواژه ها
آفتابگردان، ازتوباکتر کروکوکوم ،آزوسپیرولیوم ،سودوموناسمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.