بررسی اثر دفعات محلول پاشی کود شیمیایی و رقم بر عملکرد و اجزاء عملکرد در گندم
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_051
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1805
نویسندگان
اعضاء باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
اعضاء باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد
اعضاء باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل
دانش آموختهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد
چکیده
به منظور بررسی اثر دفعات محلول پاشی کود شیمیایی کامل و رقم بر عملکرد و اجزاء عملکرد گندم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در سال زراعی 89 - 1388 و در مشهد اجرا گردید. در این تحقیق دفعات محلولپاشی در چهار سطح (شاهد= 0، اواسط پنجهزنی= 1، اواسط پنجهزنی+ساقه رفتن= 2 و اواسط پنجهزنی+ساقه رفتن+ابتدای ظهور سنبله= 3) و رقم در سه سطح گاسکوژن، پیشتاز و فلات مورد بررسی قرار گرفتند. صفات اندازه گیری شده در این تحقیق عملکرد نهایی دانه، تعداد سنبله در بوته، تعداد دانه در سنبله، تعداد دانه در بوته، تعداد دانه در متر مربع و وزن هزار دانه بودند. دفعات محلول پاشی و رقم، به جز وزن هزار دانه بر سایر صفات اندازهگیری شده در آزمایش اثر معنیداری گذاشتند. با افزایش دفعات محلول پاشی، عملکرد و اجزاء عملکرد زیاد شدند. رقم گاسکوژن نسبت به دو رقم دیگر میانگین بیشتری را در کلیه صفات اندازهگیری شده نشان داد. با توجه به نتایج، کودپذیری گاسکوژن بیشتر بود و با افزایش دفعات محلول پاشی، نسبت به دو رقم دیگر موفقتر طاهر شد، اما برای نیل به کشاورزی پایدار ارقام فلات و پیشتاز که عملکرد متوسط و نیاز کودی پایینتری دارند مناسبتر به نظر میرسند.کلیدواژه ها
گندم، دفعات محلولپاشی، رقم، عملکرد، اجزاء عملکردمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.