امکان سنجی گردشگری روستایی در محور گردشگری اردبیل- حیران با بهره گیری ازGIS

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان
  • کد COI اختصاصی: UOT06_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک نادری

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین، ایران.

رقیه هدایتی لاسکی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه علامه طباطبایی تهران، ایران.

رضا نوروزی آبی بیگلو

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین، ایران.

چکیده

در کشور ایران، روستاها با وجود دا شتن منابع طبیعی پایه کشاورزی، با مشکلات اقتصادی مواجه میبا شند. این مسئله موجب توجه به راهکارهای مکمل اقتصادی مانند گردشگری را مطرح می سازد. گردشگری روستایی میتواند طیف وسیعی از انواع گردشگری را شامل گردد (گردشگری ماجراجویانه، گردشگری فرهنگی و...) . محور اردبیل-حیران به لحاظ خصوصیات طبیعی و ویژگیهای اقلیمی از مهمترین محورهای مواصلاتی و جاذب گردشگر در استان اردبیل می باشد. اما مسئله این است که ویژگی های طبیعی و اقلیمی در توسعه این محور دخالت زیادی نداشته است و به نظر میرسد که محور اردبیل-حیران در راستای گردشگری روستایی و نتایج حاصل از آن در جهت اقتصاد تکمیلی، استعداد و ظرفیت دارد. هدف کلی این تحقیق شناسایی و بررسی قابلیت های طبیعی گردشگری روستایی در محور اردبیل-حیران به منظور توسعه صنعت گردشگری میباشد. لذا این پژوهش در این راستا، با بهره گیری از سیستم اطلاعات جغرافیایی، نسبت به شنا سایی مناطق مستعد گردشگری اقدام نمود. روش تحقیق، تو صیفی - تحلیلی است. براساس یافته های تحقیق محور اردبیل - حیران در زمینه گردشگری روستایی دارای استعداد میباشد . در انتها نیز یک نتیجه گیری صورت گرفته است و راهکارهای کاربردی نیز ارائه شده است.

کلیدواژه ها

گردشگری روستایی، اردبیل-حیران، GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.