بررسی عوامل موثر در شکل گیری مسکن روستایی(نمونه موردی : روستای ابرسیج شاهرود)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان
  • کد COI اختصاصی: UOT06_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساجده خراباتی

هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه صنعتی شاهرود

سارا دادپور

هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه صنعتی شاهرود

محدثه علیمحمدی

دانشجوی کارشناسی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه صنعتی شاهرود

محمد صفاری

دانشجوی کارشناسی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

مسکن روستایی به خصوص در گذشته نمادی از هویت و بیانگر ساختارهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و اقلیمی منطقه بوده است. اما امروزه همزمان با ورود تکنولوژی، تغییرات ساختار اجتماعی و اقتصادی، تحولات گسترده ای در الگوی معماری مساکن روستایی ایجاد شده است، به نحوی که دیگر خانه های روستایی امروزی متناسب با شرایط بستر اقلیمی، زیستی و سبک زندگی روستایی نمی باشند. در این میان معماری مسکن روستایی قدیم واجد شاخص ها و معیارهای ارزنده ای است که می تواند پس از شناسایی و تحلیل، در ساخت و سازهای جدید مورد بهره برداری قرار گیرد. از این رو هدف اصلی پژوهش حاضر، شناسایی و تحلیل عوامل موثر در شکل گیری مسکن روستایی می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش تحلیلی- توصیفی می باشد. بدین منظور پس از مطالعه تحقیقات انجام شده در این زمینه، ابتدا عوامل موثر در شکل گیری مسکن روستایی مشخص شده و سپس به وسیله مطالعات میدانی در نمونه موردی روستای ابرسیج شاهرود مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد عوامل اجتماعی-فرهنگی، اقتصادی-معیشتی و محیطی-اقلیمی در شکل گیری مسکن روستایی موثر می باشند. در ادامه مسکن روستای ابرسیج بر اساس آنها تحلیل شده است و در نهایت الگویی برای مسکن معاصر روستا ارائه شده است.

کلیدواژه ها

مسکن، معماری مسکن روستایی, روستای ابرسیج.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.