برنامه ریزی توسعه اکوتوریسم روستایی در ایران و چالش های توسعه اکوتوریسم در روستای قلات شیراز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان
  • کد COI اختصاصی: UOT06_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 268
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدا آل هاشمی

استادیار معماری منظر، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه بین المللی امام خمینی

سیما خلیلیان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه بین المللی امام خمینی

چکیده

توسعه اکوتوریسم در محیط های روستایی در ایران با توجه به ویژگی های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بافت های روستایی و از سوی دیگر بهره برداری از پتانسیل های اکوتوریسم در توسعه اقتصادی و اجتماعی بافت های روستایی نیاز به برنامه ریزی ویژه در توسعه اکوتوریسم دارد.استان فارس و روستای قلات با قدمت ۲۵۰۰به لحاظ داشتن پتانسیل های بی شمار طبیعی و تاریخی و فرهنگی، از قطب های مهم گردشگری ایران محسوب می شود.پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای، اسنادی ومیدانی در پی شناسایی برنامه ریزی توسعه اکوتوریسم روستایی در ایران و بررسی چالش های توسعه اکوتوریسم در روستای قلات شیراز است.نتایج پژوهش نشان می دهد که عدم عدالت اجتماعی، عدم امنیت، عدم مشارکت مهمترین چالش های اجتماعی در توسعه اکوتوریسم و در بحث چالشهای زیست محیطی نبود حفاظت طبیعی، حفاظت از مناظر تاریخی و فرهنگی محدوده روستایی که محصول تعامل ساکنین روستا با طبیعت محیط زیست شان است و ازسوی دیگر عدم شناخت کامل پتانسیل های پدیده های اکوتوریستی کشور مشکلاتی ایجادکرده است. علاوه بر این در زمینه چالشهای اقتصادی هم با نبود راه های ارتباطی مناسب درجاذبه ها، نبود امکانات اقامتی، خدماتی و رفاهی، ضعف تبلیغات و عدم تمایل مردم جهت سرمایه گذاری روبرو هستیم که با برنامه ریزی در راستای دستیابی به توسعه پایدار می تواند به نوعی این چالش ها را رفع کند.

کلیدواژه ها

اکوتوریسم، توسعه ی پایدار، گردشگری، محیط زیست، روستای قلات شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.