اثرات متقابل سیلیکون و آلومینیوم بر پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در گیاه گاوزبان دارویی(. Borago officinalis L ) در شرایط کشت بدون خاک

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 949
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهناز گگونانی

دانشجوی کارشناسی ارشد

شکوفه انتشاری

عضو هیئت علمی

کورش دلاور

عضو هیئت علمی

محمدباقر بهیار

عضو هیئت علمی

چکیده

سیلیکون قادر است که مقاومت را در گیاهان عالی افزایش دهد. از جمله اثرات اصلی این عنصر افزایش مقاومت و سختی دربافت های گیاهی است. ما نقش سیلیکون را در متعادل سازی اثرات مخرّب آلومینیومی در گیاه Borago officinalis مورد بررسی قرار دادیم. گیاه مورد نظر را در شرایط گلخانه ای کشت دادیم و وقتی به مرحله 7 برگی رسید، تیمار سیلیکون ( از سدیم تری سیلیکات، Na2(SiO2)3 ) را با 5 غلظت ؛ 0، 5/ 0، 1، 5/ 1 و 2 میلی مولار آغازنمودیم. سپس گیاه را در معرض تیمار آلومینیوم ( از کلرید آلومینیوم آبدار، AlCl3*6H2O ) ، با 4 غلظت؛ 0، 20 ، 40 و 60 میلی مولار، قرار دادیم. سپس اثر این دو عنصر را بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی مانند: پراکسیداسیون چربی ها ( مالون دآلدهید و سایرآلدئید ها)، پرولین و پروتئین بررسی کردیم. نتایج نشان د د که آلومینیوم به طور اختصاصی مقدار این ترکیبات را با درجات متفاوتی افزایش داده است. سیلیکون با کاهش مقدار این ترکیبات در گیاهان تحت تأثیراسترس، شکل و ساختار سلولی را محفوظ نگه داشته و بدین ترتیب مقاوت آنها را افزایش داده است.

کلیدواژه ها

سیلیکون، آلومینیوم، گاوزبان دارویی، مالون د آلدئید، پرولین، پروتئین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.