اثرات برهم کنش مس، آسکوربات و جیبرلین برپرولین و فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و کاتالاز در دو رقم گیاه کلزا
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: AGRIDEA05_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1037
نویسندگان
گروه زیست شناسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد، عضو باشگاه پژوهشگرا
گروه زیست شناسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
چکیده
کلزا (کانولای یک ساله) گیاهی است متعلق به خانواده Cruciferae با نام علمی . Brassica napus L که در زبان انگلیسی به Rape seed شهرت دارد. این گیاه زراعی از نظر اقتصادی دارای اهمیت است و کاربردهای صنعتی و خوراکی دارد. دانهرستهای کلزا در محیط کشت هیدروپونیک کشت داده شدند و تحت تیمارهای مختلف مس، مس به همراه آسکوربات، مس به همراه جیبرلین و در نهایت مس به همراه آسکوربات و جیبرلین قرار گرفتند. در این پژوهش اثر غلظتهای مختلف مس ( 5، 15 و 25 میکرومولار )، آسکوربات ( 5/ 0 میلی مولار) و جیبرلین ( 05 / 0 میلی مولار) برپرولین و فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و کاتالاز در دو رقم کلزا (هایولا 401 و RGS ) مورد بررسی قرار گرفت؛ نتایج نشان داد: در تمامی تیمارهای مس، محتوای پرولین وفعالیت آنزیمی پراکسیداز و کاتالاز در ریشه و ساقه افزایش یافت. ( 05 / P < 0 ) .این افزایش در ریشه چشمگیرتر از ساقه بود.این افزایش در رقم هایولا 401 بیش از رقم RGS بود . در تیمارمسوجیبرلین، فعالیت آنزیمی آنزیمها به طور معنیدار افزایش یافت . ( 05 / P< 0 ).در تیمار مس و آسکوربات پرولین و فعالیت آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز افزایش یافت ؛البته در مقایسه با تیمارهای مس خفیف تر بود.در تیمار مس و آسکوربات و جیبرلین مقدار پرولین وفعالیت آنزیمی کاهش یافت، اما به اندازه تیمار قبلی نرسید. نتیجه کلی این که، رقم هایولا نسبت به مس مقاومتر از رقم RGS میباشد.کلیدواژه ها
کلزا، مس، جیبرلین، آسکوربات، پرولین ، پراکسیداز، کاتالازمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.