بررسی میزان کاربست مولفههای مدل تعالی سازمانی EFQMدر دانشگاهها:مطالعه موردی دانشگاه آزاد شهر کرد

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه چشم انداز مدیریت دولتی، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_PUBL-2-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا شمس مورکانی

دانشگاه شهید بهشتی

سمیرا میرزاپور

دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان کاربست معیارهای نه گانه ی مدل تعالی سازمانی EFQM در دانشگاه به انجام رسید. در این پژوهش ، از روش توصیفی از نوع پیمایشی استفاده شده است. بدین منظور، دانشگاه آزاد شهرکرد انتخاب و از میان جامعه ی آماری ۷۷۹۹ نفری دانشگاه، با روش تصادفی طبقه ای تعداد ۸۲۲ نفر از اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان بر اساس جدول مورگان به عنوان نمونه انتخاب شدند. همچنین ۲۰۰ نفر از کارکنان سازمانهایی که با دانشگاه در ارتباط هستند بعنوان "افراد جامعه" به عنوان بخش دیگری از نمونه پژوهش منظور شدند. ابزار اندازه گیری عبارت از ۳پرسشنامه ی محقق ساخته بود. روایی ابزار به تایید چند نفر از اساتید و کارشناسان آشنا به مدل EFQM رسید و پس از آزمون اولیه، پایایی پرسشنامه ها با روش آلفای کرونباخ ۹۸/۰، ۷۴/۰، ۷۰/۰ به ترتیب برای پرسشنامه های مربوط به اعضای هیات علمی و کارکنان، دانشجویان، و افراد جامعه محاسبه شد. جهت تحلیل داده ها از آمار توصیفی شاخصهای میانگین، انحراف معیار، توزیع فراوانی و درصد توزیع فراوانی- و آمار استنباطی مشتمل بر تحلیل واریانس، شفه و دانکن استفاده شد. نتایج حاکی از آن است که بین میزان کاربست معیارهای مدل تعالی سازمانی EFQM در این دانشگاه تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین میزان کاربست معیارهای مدل EFQM بدین صورت است: رهبری: ۵۹ %؛ خط مشی و استراتژی: ۷۵/۶۳ %؛ کارکنان: ۸/۵۸ %؛ مشارکتها و منابع: ۶۰ %؛ فرایندها: ۸/۵۷ %.؛ نتایج کارکنان: %۲/۶۲ ؛ نتایج مشتریان: ۵/۵۶ %؛ نتایج جامعه: ۶۰ %؛ نتایج کلیدی عملکرد: ۳/۵۷ %. در مجموع این دانشگاه از ۱۰۰۰ نمره ی مدل EFQM ، نمره ی ۵۸۹ را کسب کرد.

کلیدواژه ها

: ارزیابی, دانشگاه, تعالی سازمانی, آموزش عالی, EFQM

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.