پژوهشی در کاربردهای هوش مصنوعی در مدیریت سازمانهای عصر اطلاعات

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس ملی علوم و مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CECCONF13_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 379
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

توحید توحیدنژاد

دانشگاه فردوسی مشهد

علیرضا مقدسی

دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)

چکیده

توسعه فناوری در جامعه و بهصورت خاص، دیجیتالی شدن جهان، تاثیر قابل توجهی بر روی بازار کار و عملکرد مدیریت داشته است. امروزه دقت، سرعت و همچنین انعطاف پذیری در تصمیم گیریها و توان پیش بینی آینده اهمیت به سزایی یافته است. دستاوردهای جدید در فناوری اطلاعات به سازمانها توانایی دسترسی و ذخیره سازی اطلاعات را به شکل موثر و کارآمدی می دهد. تمام سازمانها و بنگاه ها با دسترسی به اطلاعات مهم در لحظه و تصمیم گیری دقیق و سریع نوعی مزیت رقابتی برای خود ایجاد میکنند. یکی از راه های رسیدن به این مهم، شناخت و استفاده از »هوش مصنوعی« در سازمانها و بنگاه هاست. هوش مصنوعی »فعالیت ایجاد توانایی در ماشینهایی چون کامپیوترها جهت به نمایش گذاردن رفتار هوشمندانه ای که در انسانها مشاهده میشود« است (مهرآباد و بروجنی، .(۲۰۰۷ سیستمهای هوش مصنوعی ابتدا در ارتش و سپس در صنایع دیگر به کار گرفته شد و توانست به سرعت جایگاهی ویژه در بین ابعاد مختلف علم و دانش، صنعت و کسبوکار برای خود باز نماید. از این میان رشته مدیریت نیز از این مزایا بی نصیب نبوده است و سیستمهای هوش مصنوعی دستاوردهای شایانی را در کارایی و اثربخشی در این حوزه ایجاد نموده اند .[۳ ] توانایی هوش مصنوعی در دوباره طراحی کردن سیستم مدیریت مطابق فرصتهای جدید و چالش ها کلیدی است. امکان اطمینان از ارزیابی صحیح و به موقع از این چالشها و همچنین امکان تنظیم سیستمهای مدیریت متناسب با شرایط و فرصتهای جدید میتواند به عنوان یک عامل اصلی موفقیت در سازمانها در نظر گرفته شود. باتوجهبه پیشرفت سریع علم هوش مصنوعی و نفوذ آن در سایر علوم، این پژوهش به دنبال مطالعه هوش مصنوعی و بررسی کاربردهای آن در علم مدیریت است.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، سیستمهای خبره، مدیریت منابع انسانی، مدیریت دانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.