بررسی کارایی مدل Qual۲kw در خودپالایی رودخانه (مطالعه موردی رودخانه کارون در بازه زرگان- کوت امیر)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره: 18، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ESTJ-18-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پگاه حسینی

کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی- محیط زیست دانشگاه ملایر (مسوول مکاتبات)

علی رضا ایلدرومی

دانشیار دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ملایر .

یاسر حسینی

استادیاردانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی.

چکیده

زمینه و هدف: رودخانه کارون یکی از بزرگترین رودخانه های کشور بوده و تحقیق حاضر کارایی مدل Qual۲kw را در بررسی خودپالایی رودخانه کارون در بازه زرگان تا کوت امیر مطالعه کرده است. روش بررسی:  در این تحقیق تغییرات پارامترهای کیفیت آب رودخانه شامل: pH, DO, BOD, TSS, NO۳, EC و دما در سال ۱۳۸۷ توسط مدل Qual۲kw  برای دو ماه مرداد (کم آبی) و دی (پرآبی) طی ۳۰ روز شبیه سازی و واسنجی شد و با داده های مشاهداتی در ماه های شهریور و بهمن ماه همان سال در ایستگاه های زرگان، پل پنجم و کوت امیر مقایسه شد. همچنین برای تعیین اعتبار مدل و مقایسه داده های مشاهداتی با داده های محاسباتی از مربع ضریب همبستگی (R۲)، خطای استاندارد (SEr) و برای آزمون معنی دار بودن آن ها از آزمون های t و F استفاده شد. یافته ها: خروجی مدل به طور کلی حکایت ازعدم خودپالایی در پارامترهای  BODu, pHدر هر دوماه، NO۳ در ماه مرداد و TSS در ماه دی و خودپالایی کم در دیگر پارامترها با توجه به بار آلودگی ورودی در این بازه رودخانه کارون داشت. نتیجه گیری: مدلQual۲kw  دارای کارایی خوبی برای بررسی خودپالایی رودخانه ها است و در مورد رودخانه کارون، این مدل توانایی شبیه سازی خوبی داشته است

کلیدواژه ها

خودپالایی, رودخانه کارون, پارامتر های فیزیکی شیمیایی, Qual۲kw

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.