پیش بینی شاخص وضعیت ریل (RCI) در روسازی راه اهن بر اساس تئوری مارکوف

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش بین المللی حمل و نقل ریلی
  • کد COI اختصاصی: RTC12_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جبارعلی ذاکری

استادیار دانشکده مهندسی راه اهن ، دانشگاه علم و صنعت ایران

شهربانو شهریاری

کارشناس ارشد خط و سزه های ریلی ، دانشکده مهندسی راه اهن ، دانشگاه علم و

چکیده

حدف تدریجی یارانه ها سوخت در کشور از یک سو و گسترش شبکه خطوط راه آهن کشور از سوی دیگر اهمیت پیاده سازی و اجرای سامانه مدیریت نگهداری مناسب با شرایط کشور را بیش از پیش آشکار می سازد. پیاده سازی و اجرای سامانه مدیریت نگهداری و تعمیر مناسب با شرایط زاه آه هر کشوری می تواند باث ارتقای کیفی خطوط و کاهش هزینه های نگهداری گردد. بازمه دستیابی به این سامانه مدیریت آن است که تنها بتوان در هر زمان از کیفیت خطوط راه اهن مطلع بود بلکه بتوان چگونگی تغییرات آنرا پیش بینی کرد تا با داشتن روند تغییرات کیفیت خط بتوان نسبت به تعمیر و نگهداری و یا نوسازی به موقع خط تصمیم گیری نمود . بهترین روش برای بیان کیفیت خط داشتن یک شاخص گمی برای کیفیت خط است به گونه ای که تغییرات در این شاخص بیانگر تغییرات کیفیت خط باشد با انتخاب یک شاخص مناسب برای توضیح وضعیت خط از طریق مدلهای تخمین ، شاخص کیفیت خط در آینده حاصل می شود. در این مقایسه شاخص وضعیت ریل (RCI) ، که از صفر تا صد متغیر بوده و 100 نشان دهنده بدترین شرایط ممکن خط می باشد. به منظور پیش بینی وضعیت اتی خطوط تعریف شده است. روشهای مختلفی برای تخمین وضعیت خط در آینده وجود دارد . در این مقاله زنجیره مارکوف کع رایجترین و مطرح ترین شیوه برخورد با مئله تعمیر و نگهداری میباشدبه عنوان مدل تخمین وضعیت خط انتخاب شده است. در این روش وضعیت هز جزء از شبکه در هر زمان به وسیله یک حالت گسسته بیان می گردد و تابع زوال نیز به وسیله ماتریس احتمالات گذر (انتقال) گسسته مارکوف بیان می گردد. همچنین متدواوژی تعیین ماتریس احتمال انتقال مارکوف برای یک خط آهن فرضی ارائه شده است. با استفده از این تئوری علاوه بر پیش بینی وضعیت می توان تحلیل نیازهای آتی و تدوین استراتژی های پیشگیرانه نگهداری را انجام داد.

کلیدواژه ها

شاخص وضعیت خط آهن ، تابع زوال خط آهن ، رنجیره مارکوف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.