بررسی پتانسیل انرژی باد جهت احداث نیروگاه برق بادی در استان کردستان با استفاده از توزیع ویبول

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره: 19، شماره: 0
  • کد COI اختصاصی: JR_ESTJ-19-0_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 238
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مطلب بایزیدی

مسوول مکاتبات): گروه مهندسی آب، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران.

بهرام قلیزاده

کارشناس ارشد اداره کل هواشناسی استان گلستان، ایران.

محمد ادیب عباسی

کارشناس ارشد اداره کل هواشناسی استان کردستان، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: انرژی باد یکی از مهمترین انرژی­های قابل دسترس در سطح زمین می­باشد و می­تواند به انرژی الکتریسیته تبدیل شود. انرژی باد در مقایسه با انرژی سوخت­های فسیلی به علت گستردگی، در دسترس بودن و پایداری، کاهش آلودگی هوا و اقتصادی بودن در ابعاد وسیعی مورد استفاده قرار گرفته است. در این مقاله هدف بررسی پتانسیل انرژی باد ایستگاه­های سینوپتیک و اقلیم شناسی با استفاده از توزیع ویبول و آمارهای ثبت شده هواشناسی و با بکارگیری نرم افزار Windographer می­باشد. روش بررسی: در این تحقیق ۶ایستگاه سینوپتیک و یک ایستگاه اقلیم­شناسی مورد بررسی قرار گرفت، داده­های ساعتی سرعت و جهت باد ایستگاه­های مورد مطالعه طی سالهای ۲۰۰۵ الی ۲۰۰۷ میلادی با تابع توزیع ویبول برازش و نمودارهای مربوطه رسم گردیدند. آنگاه با بهره­گیری از نرم­افزارهای متداول نمودارهای گلباد، سرعت باد، منحنی قدرت و در نهایت چگالی انرژی باد مناطق فوق برآورد گردید. همچنین نقشه پهنه بندی وضعیت بهره وری انرژی باد برای منطقه ترسیم گردید. بحث و نتیجه گیری: با توجه به اینکه چگالی قدرت باد در ایستگاه هزار کانیان در ارتفاع ۵۰ متری،۷۴۵ وات بر متر مربع می­باشد، طبق جدول کلاس بندی اطلس انرژی باد آمریکا در کلاس ۶ قرار داشته جزء مناطق پر باد و پارک بادی محسوب می­گردد. بعد از آن ایستگاههای بیجار در شرق استان کردستان، با چگالی انرژی ۳۰۱ وات بر متر مربع، ایستگاه زرینه در شمال استان کردستان با توان ۲۹۰ وات بر متر مربع قرار می­گیرند. سایر ایستگاههای موجود در استان دارای میانگین سرعت باد کمی بوده و توان انر‍ژی آنها کمتر از ۲۰۰ وات بر متر مربع بودکه طبق استانداردهای بین المللی جزو مناطق کم باد محسوب شده و برای نصب توربین­های بادی جهت استحصال برق مناسب نمی­باشند

کلیدواژه ها

انرژی باد, توزیع ویبول, چگالیقدرت باد, استان کردستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.