بهینه سازی شبکه آب و پساب یک پالایشگاه نفت به کمک روش های ECTA و MILP

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره: 20، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ESTJ-20-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروشات حدادی

کارشناس ارشد،گروه مهندسی شیمی ، دانشگاه آزاد تهران شمال، تهران، ایران.

محمد حسن خوشگفتارمنش

استادیار، بخش علوم حرارتی و سیستمهای انرژی، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه قم، قم، ایران (مسوول مکاتبات).

مهدی صدیقی

استادیار، آزمایشگاه شیمی صنعتی، گروه شیمی کاربردی، دانشگاه قم، قم، ایران.

علی بهرام همدانی

کارشناس ارشد،گروه مهندسی شیمی ، دانشگاه آزاد تهران شمال، تهران، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: بازیافت آب، به عنوان یکی از راه کارهای تاثیر گذار برای برون رفت از بحران آب تلقی می­شود. امروزه تکنیک­ها و روش­های متنوعی برای طراحی سیستم­های تخصیص آب توسعه داده شده­اند. بنابراین آب مورد استفاده در صنایع، تا سطح قابل قبولی کاهش پیدا می­کند. روش بررسی: تکنولوژی پینچ آبی، یک تکنیک سیستماتیک برای آنالیز شبکه های آبی و کاهش هزینه های مربوطه است. همچنین این تکنیک در به حداقل رساندن هزینه­ها، ایجاد رابطه میان هزینه عملیاتی و هزینه سرمایه­ای در کنار رعایت استاندارد های محیط زیست مورد استفاده قرار می­گیرد. روش پینچ آبی اهداف بهینه سازی را تعیین می­کند، همچنین تغییرات مناسبی را نیز جهت طراحی شبکه­ای با امکان به حداکثر رساندن استفاده مجدد آب، احیا-استفاده مجدد/ بازچرخانی پیشنهاد می­دهد. یافته ها:در مقاله حاضر شبیه سازی و بهینه سازی شبکه آب یک پالایشگاه نفت با استفاده از نرم افزار اسپن واتر Aspen Water  و  روش گرافیکی-ریاضی به اسم جدول الگوریتم مرکب (CTA) برای مدل استفاده مجدد/بازچرخانی مورد بررسی قرار گرفت که منجر به کاهش چشمگیر مصرف آب تازه و پساب شد. سپس روش توسعه جدول الگوریتم مرکب (ECTA) برای ارایه مدل احیا-استفاده مجدد/بازچرخانی ارایه شد. بحث و نتیجه گیری: با استفاده از روش جدول الگوریتم مرکب در به حداقل رساندن نرخ جریان آب تازه، پساب و هزینه های مربوط به تامین آب تازه و تخلیه پساب در مقایسه با اسپن واتر نتایج بهتری ارایه شد. سپس توسعه یافته روش جدول الگوریتم مرکب با به کار گیری واحد احیا در کنار استفاده مجدد/بازچرخانی نتایج موفقیت آمیزی در بهینه سازی شبکه آب به دست آمد.

کلیدواژه ها

تکنولوژی پینچ آبی, استفاده مجدد, احیا –استفاده مجدد, احیا- بازچرخانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.