حذف آمونیاک از پساب با استفاده از کنسرسیوم باکتری های بومی جداسازی شده از پساب پتروشیمی کرمانشاه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره: 19، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ESTJ-19-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 232
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی گودینی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه مهندسی شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

حاتم گودینی

دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی البرز،کرج، ایران (مسوول مکاتبات).

فرهاد سلیمی

استادیارگروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی مهندسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

چکیده

زمینه و هدف: نیتروژن آمونیاکی یکی از مهم ترین آلاینده­های محیط زیستی محسوب می­شود که میزان آن در پساب صنایع پتروشیمی خصوصا واحدهای تولید کننده آمونیاک و اوره بالا می­باشد. در این مطالعه از روش بیولوژیکی با استفاده از کنسرسیوم باکتری­های بومی جداسازی شده از صنعت پتروشیمی برای حذف آمونیاک و نیترات استفاده شده است. روش بررسی: مطالعه به صورت ناپیوسته انجام شده و اثر غلظت اولیه، pH و زمان ماند مورد بررسی قرار گرفته است. غلظت اولیه باکتری­های نیتریفایر و دنیتریفایر ۱۰۸×۳CFU/ml در نظر گرفته شده است. میزان غلظت اولیه آمونیاک و نیترات ۲۰۰-۵۰ میلی گرم بر لیتر و زمان ماند ۱۶۸-۳ ساعت، pH های ۵، ۶، ۷، ۸ و ۹ مورد بررسی قرار گرفت. یافته­ها: نتایج نشان داد که باکتری­های بومی جداسازی شده از پساب پتروشیمی کرمانشاه با جمعیت میکروبیCFU/ml ۱۰۸×۳ در  pH۸، قادر به حذف آمونیاک و نیترات با راندمان ۵/۹۹ درصد با غلظت اولیه تا ۲۰۰ میلی گرم بر لیتر با زمان تماس ۴ روز برای باکتری­های نیتریفایر و ۶ روز برای باکتری­های دنیتریفایر بوده است. بحث و نتیجه­گیری: باکتری­های بومی جداسازی شده توانایی بالایی جهت فرآیندهای نیتریفیکاسیون و دنیتریفیکاسیون داشته­، لذا با استفاده از باکتری­های بومی جداسازی شده می­توان آمونیاک موجود در پساب تولیدی را با راندمان بالا حذف نمود و نیازهای استاندارد محیط زیستی مربوط به تخلیه پساب به محیط را فراهم نمود.

کلیدواژه ها

حذف آمونیاک, باکتری های بومی, زمان ماندpH, پساب صنایع پتروشیمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.