CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه عملکرد سیستم های بیولوژیکی حذف بو از تاسیسات فاضلاب شهری (مطالعه موردی)

عنوان مقاله: مقایسه عملکرد سیستم های بیولوژیکی حذف بو از تاسیسات فاضلاب شهری (مطالعه موردی)
شناسه ملی مقاله: JR_ESTJ-19-5_010
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

مسعود طاهریون - استادیار مهندسی عمران محیط زیست، گروه آب و محیط زیست، دانشکده مهندسی عمران - دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران.
مسلم صالحی زیری - کاندیدای دریافت دکتری مهندسی محیط زیست، دانشکده مهندسی عمران- دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: امروزه بیوفیلتراسیون برای حذف گاز سولفید هیدروژن (H۲S) که یکی از اصلی ترین عوامل تولید بو در جریان هوای موجود در تاسیسات فاضلاب شهری می­باشد، بطور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. روش بررسی: در این تحقیق با ساخت بیوفیلتری از جنس بستر کمپوست و تراشه­های چوب (به نسبت وزنی ۵:۱) در مقیاس پایلوت و همچنین صافی چکنده­ای با بستر مصنوعی و راه­اندازی آن در یک ایستگاه پمپاژ فاضلاب در شهر خرم­آباد، سعی شده که عملکرد سیستم بیوفیلتر و صافی چکنده در شرایط واقعی بررسی شود. مدت زمان راهبری پایلوت، ۷۵ روز بوده که در طی این بازه زمانی غلظت ورودی و خروجی گاز H۲S اندازه­گیری شد. سیستم­ها در دمای محیط، راهبری شده و سعی گردید هردو سیستم در شرایط مطلوبی بهره­برداری شوند. یافته ها: با بررسی و مقایسه تمامی مشخصات عملکردی هردو سیستم (راندمان حذف، ظرفیت حذف، ...)، کارایی فرآیند بیوفیلتر برای حذف بو از تاسیسات فاضلاب شهری با تغییرات غلظت انتشار گاز سولفید هیدروژن در بازه ۵۰-۰ قسمت در میلیون در طول شبانه روز، مطلوبتر از سیستم صافی چکنده تعیین گردید. بحث و نتیجه گیری: استفاده از سیستم بیوفیلتر برای حذف گاز سولفید هیدروژن از تاسیسات فاضلاب شهری توصیه می­شود.

کلمات کلیدی:
بیوفیلتر, صافی چکنده, سولفید هیدروژن, کمپوست, میکروارگانیسم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1288855/