بهینه سازی درتولید بیودیزل از دانه ی کلزا به روش میدان الکتریکی پالسی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره: 20، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ESTJ-20-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد علی صالحی

استادیار مهندسی شیمی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران. (مسوول مکاتبات)

نرگس احمدی

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: بیودیزل سوخت مشتق شده از منابع تجدیدپذیری هم چون دانه های روغنی خوراکی و غیر خوراکی است. بر خلاف روش مرسوم تولید بیودیزل، جهت ساده سازی فرآیند و کاهش هزینه های تولید می­توان ترانس استریفیکاسیون را مستقیما و بدون استخراج اولیه بر دانه های روغنی انجام داد. روش بررسی: در این پژوهش بررسی تولید بیودیزل به روش میدان الکتریکی پالسی و اثرات آن بر بازده جرمی تولید استر در استخراج واکنشی دانه کلزا خرد شده در نسبت بهینه متانول به روغن و غلظت کاتالیست مورد بحث قرار گرفته است. بازده جرمی استر در فرآیندهای با میدان و بدون میدان مقایسه شده است. یافته ها: نتایج نشان داد نسبت بهینه متانول به روغن ۴۷۵:۱ و غلظت کاتالیست mol NaOH/kg methanol ۱/۰به دست آمده و با استفاده از روش پیش آماده سازی میدان الکتریکی پالسی، بازده جرمی بیودیزل در استخراج واکنشی در دمای ملایم افزایش یافته و تنها در ۱ دقیقه به بیش از %۷۶ رسید. هم چنین بررسی های اثر شدت میدان نشان داده که استفاده از میدان kV/cm ۷ موجب افزایش %۵/۵۸-۹ درصدی بازده جرمی و افزایش حدودا ۱ درصدی میزان تبدیل نسبت به نمونه بدون میدان در دمای ملایم و اندازه ذره ۱۲۰۰-۳۰۰ میکرون ­شده است. بررسی پارامترهای موثر در فرآیند نشان می­دهد افزایش فرکانس و تعداد پالس، دما و اندازه ذره منجر به افزایش بازده جرمی تولید بیودیزل می­شود. بحث و نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان دهنده آن است که می­توان از میدان الکتریکی پالسی به عنوان روشی مطلوب جهت تولید و بهینه نمودن بازده فرآیند استخراج تحت شرایط دمایی پایین بهره برد.

کلیدواژه ها

فرآیند غیر حرارتی, میدان الکتریکی پالسی, ترانس استریفیکاسیون تک مرحله ای قلیایی, بیودیزل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.