طراحی مدل رهبری کوانتومی در سازمان های دولتی با استفاده از رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه چشم انداز مدیریت دولتی، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PUBL-7-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن عارف نژاد

استادیار گروه مدیریت دانشگاه لرستان

امیرهوشنگ نظرپوری

استادیار گروه مدیریت دانشگاه لرستان

علی شریعت نژاد

دانشجوی دکتری مدیریت -گروه مدیریت دانشگاه لرستان

فاطمه اکبری

دانشجوی دکتری مدیریت دانشگاه لرستان

چکیده

پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل رهبری کوانتومی در سازمان های دولتی انجام پذیرفته است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از حیث ماهیت و روش، توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش متخصصین و خبرگان دانشگاه های دولتی استان لرستان هستند که ۳۰ نفر از آن ها با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند قضاوتی انتخاب شده اند. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر، با هدف تدوین مدل رهبری کوانتومی، پرسشنامه محقق ساخته است که روایی آن با استفاده از روش اعتبارمحتوا مورد تایید قرار گرفته است. نتایج پژوهش حاضر در قالب مدل تدوین شده نشان دهنده آن است که رهبران و مدیران در سازمان برای ایجاد سبک رهبری کوانتومی باید با بهره گیری از نگاه کوانتومی و توانایی دیدن هدفمند، سبک و شیوه تفکر و نگرش خود را مقارن با تفکرکوانتومی و توانایی تفکر به شیوه متناقض قرار دهند تا از این طریق زمینه ساز شناخت کوانتومی و شناخت-شهودی مسائل در سازمان شوند. از این طریق رهبران و مدیران سازمانی می توانند احساس و اعتمادکوانتومی را در میان کارکنان خود به وجود آورند که این مهم به نوبه خود موجب نگرش نو و جدید به مسائل، تفکر خلاقانه وشهودی، آینده نگری و پیش بینی مسائل در سازمان می شود. از این رو با پیدایش تفکرخلاقانه و شهودی به همراه پیش بینی و آینده نگری، عمل کوانتومی یا توانایی عمل پاسخگویانه در سازمان به وجود می آید که پیامد اساسی این مهم زیست کوانتومی یا توانایی زندگی کردن در روابط، ارتباط متقابل رهبر پیرو، پیشرفت و توسعه پیروان و کارکنان از طریق خودسازماندهی و در نهایت به وجود آمدن سازمانی نوآور، حسابگر و دقیق است.

کلیدواژه ها

رهبری کوانتومی, مهارت های کوانتومی, مدلسازی ساختاری تفسیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.