بررسی دلایل ساخت مسجد شیخ لطف الله و امام اصفهان
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی
- کد COI اختصاصی: NCIAU01_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 8879
نویسندگان
دانشجوی دکتری جغرافیای شهری، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی – واح
چکیده
شاه عباس به عنوان یکی از پایه گذاران مکتب اصفهان دو مسجد را با فاصله نزدیک در کنار میداننقش جهان ساخت. پرسش اصلی این است که دلیل این موضوع چیست. برخی برآنند که مسجد شیخلطف الله مرکز طریقت و مسجد امام مرکز شریعت بوده است. این نوشتار پس از بررسی های تاریخی وکتابخانه ای نشان می دهد که این فرض درست نیست. زیرا در این برهه تاریخی تضاد بین قزلباشان بهعنوان نمایندگان تصوف با روحانیون مهاجر جبل عامل بالا گرفته است و در این جدال شاه عباس باتوجه به خویشاوندی آل صفی با روحانیون جبل عامل و دعوت از ایشان به ایران جهت نهادینه سازیتشیع اثنی عشری در جبهه شریعت قرار گرفت؛ بنابراین وی به طور حتم با ساخت یک مرکز تجمع، درافزایش قدرت تصوف گام برنمی داشت. از دیگر سوی به یاد داشته باشیم که این شاه با توجه بهسیاستهای ضد تسنن خود دشمنان دیگری نیز داشت؛ لذا حفاظت از جان سلطان سبب ایجاد مسجدشیخ لطف الله گردید؛ بر خلاف مسجد امام که با هدف کارکردی کاملا مذهبی و اجتماعی برای عامهمردم برپا گشت.از این رو می توان ساخت مسجد شیخ لطف الله را یکی از اولین گامهای ایجاد پدافند غیرعامل در ایران دانستکلیدواژه ها
مسجد شیخ لطف الله، مسجد امام، اصفهان، صفویه، پدافند غیر عاملمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.