بررسی معماری سقاخانه از دیدگاه کهن الگوها
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی
- کد COI اختصاصی: NCIAU01_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3147
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
جهان امروز مملو از نشانه هایی است که دانایی نسبت به آنها اعتدال در رفتار مطابق با عرف جامعهرا سبب می شود. این نشانه ها گاهی بین المللی هستند مانند علائم راهنمایی و رانندگی و برخی ریشهدر فرهنگ و مذهب و دین دارند ,و برخی که به گفته کارل گوستاو یونگ در ضمیر ناخودآگاه جمعیجای گرفته اند در آرکی تایپ یا کهن الگو خود را نشان می دهند. اگر چه عمر دانش نسبت به کهنالگوها از 100 سال تجاوز نمی کند اما حقیقت این است برخی از این کهن الگوها بسیار فراتر ازتولدمان در ذهن بوده اند، حصول آن ها چونان تنفس خارج از بحث آموزش است، شخصیت، رویداد یاحادثه ای است که در ذهن جمعی یک محله، جامعه، کشور ویا ملت به صورت یکسان وجود دارد. ایننوشتار با هدف بررسی تاثیر کهن الگوها در ساخت عناصر شهر های اسلامی (شیعه) تدوین گردیدهاست که از طریق روشی توصیفی تحلیلی راه بر انجام این هدف برده است. در این راستا پس از آشناییبا بعضی مفاهیم چون آرکی تایپ و چگونگی وکیفیت ظهور آن در معماری، محیط و کالبد شهر کهجزئی از اهداف طرح بوده به بررسی معماری سقاخانه به عنوان یکی از عناصر شهر و ارتباط آن با کهنالگو پرداخته شده است و در پس این کندوکاو به سوالاتی نظیر الگوی رفتاری ساخت این بنا چه بوده؟و در چه فرمهای متجلی شده است؟ پاسخ داده شده است. و در پایان با بررسی اجمالی بر وضعیت اینقبیل بناها در محیط کالبدی شهر امروز و در الزام بر حضور و یا عکس آن به عنوان یک عنصر معماریمؤثر در تمایز هویت شهر اسلامی، سخن بر نتیجه بحث شده است.کلیدواژه ها
نشانه شناسی، آرکی تایپ،کهن الگو، شهر اسلامی، سقاخانه، معماری،محیطمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.