بازیابی پساب کارخانه روغن نباتی ورامین به روش IFAS

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 341

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-22-3_010

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: از آن جا که کشور ایران در منطقه خشک و نیمه خشک جهان قرار دارد، تامین آب جزء چالش­های مهم حال و آینده می­باشد. بنابراین تصفیه مناسب فاضلاب که یکی از مهمترین راه حل ها در جهت رفع چالش کمبود آب است ضروری به نظر می رسد. هدف اصلی تحقیق حاضر، بازیابی پساب صنعت روغن نباتی ورامین با رویکرد استحصال صنعتی و کشاورزی است. روش بررسی: در این راستا به منظور تصفیه فاضلاب کارخانه مورد مطالعه، اقدامات لازم جهت طراحی پایلوت آزمایشگاهی IFAS اتخاذ گردید و پساب خروجی جهت بررسی توانایی تصفیه فرآیند پیشنهادی، در زمان ماند­های مختلف به پایلوت تزریق و مورد بررسی قرار گرفت. پارامتر­های مهم جهت استفاده مجدد در صنعت و همچنین پارامتر­های مهم در استاندارد تخلیه به محیط و آبیاری مورد آنالیز قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشانگر آن است که مواد آلی و مواد مغذی مهمترین سهم را در آلودگی دارند. مشخصات پساب خروجی از پایلوت در تصفیه فاضلاب خام کارخانه، استاندارد مورد نیاز برای هیچ کدام از ۴ گروه مصارف صنعتی را دارا نبود، در صورتی که مشخصات پساب خروجی از پایلوت در تصفیه پساب کارخانه، استاندارد مورد نیاز برای گروه­های سوم و چهارم را دارد. بحث و نتیجه گیری: با توجه به هدف این پژوهش و رویکرد مصرف پساب در حیطه صنعتی، کشاورزی و آبیاری می­توان بیان نمود که روش IFAS یا تلفیق دو روش IFAS و انعقاد و لخته­سازی به علت راندمان مناسب و هزینه کم راهبری و انعطاف بالا در برابر شوک­های هیدرولیکی و آلی، گزینه مناسبی برای تصفیه فاضلاب کارخانه روغن نباتی ورامین است.

نویسندگان

غزاله منظمی تهرانی

استادیار، گروه سلامت، ایمنی و محیط زیست، دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

هستی برقعی پور

استادیار، گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران . (مسوول مکاتبات)

علیرضا نظام پور

کارشناسی ارشد، گروه بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE)، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ashegh Moalla, M., Mohammadi Fazel, A. & Homami, M., ۲۰۱۴. ...
  • Randall CW, Sen D. Full-scale evaluation of an integrated fixed-film ...
  • Ben-Asher, Y., Feldman, M., Feldman, S. & Gurfil, P., ۲۰۰۷. ...
  • Malovanyy, A., Trela, J. & Plaza, E., ۲۰۱۵. Mainstream wastewater ...
  • Mohammadi, N. & Dadallahi Sohrab, A., ۲۰۱۲. Investigating the Effect ...
  • Rezaei, M., Samiy Bareq, A., Rahimi, S., Meshkini, M., ۲۰۱۶. ...
  • Kumar Singh, N. & Ahmad Kazmi, A., ۲۰۱۶. Environmental performance ...
  • Andreottola, G., Foladori, P., Ragazzi, M. & Villa, R., ۲۰۰۲. ...
  • Malmqvist, A., Welander, T. & Berggren, B., ۲۰۰۳. Removal of ...
  • Khosravi, M., Hassani, A., Khani, M., Yagmayan, K., ۲۰۱۵. The ...
  • نمایش کامل مراجع