بررسی چگونگی تاثیرپذیری روند انتخاب جایزه جهانی معماری پایدار مبتنی بر شاخص های اصلی پایداری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره: 22، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ESTJ-22-4_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 232
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم فرهادیان

دانشجو دکتری، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد شهر کرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد،ایران

سینا رزاقی اصل

استادیار گروه شهرسازی، دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

کاوه شکوهی

استاد مشاور ، استادیار گروه معماری ، دانشکده مهندسی معماری .دانشگاه آزاد واحد رودهن.

چکیده

زمینه و هدف:جایزه جهانی معماری پایدار بزرگ ترین جایزه موردقبول جامعه جهانی درزمینه­ی پایداری در معماری است که هرساله به پنج معمار مطرح در این زمینه داده می شود و نشان از ایده های فکری برتر در این عرصه می باشد. ازآنجایی که آشنایی با شاخصه های بین المللی پایداری  در معماری و روند تحول آن ها در آثار معماری می تواند جهت­گیری­های اصلی درزمینه معماری پایدار را آشکار کند در پژوهش حاضر باهدف شناخت این موضوع، سه مشخصه معماری پایدار به عنوان اهداف اصلی معماری پایدار درروند اهدای بزرگ ترین جایزه جهانی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته اند. روش بررسی: در این مقاله ابتدا  با روش تحلیل زمینه ای، وجود و عدم وجود هر سه مشخصه موردقبول معماری پایدار در روند اهدای جوایز  از سال ۲۰۰۷ تا سال ۲۰۱۶ بررسی شده است  و در ادامه رویکرد جهانی نسبت به هر یک از سه مشخصه تحلیل شدند. نهایتا با بررسی نمودار رگرسیون ، روند جهت گیری های در آینده به صورت تقریبی پیش بینی شده است. بحث و نتایج: نتایج حاصل از وجود هر سه مشخصه در انتخاب جوایز برتر در این زمینه، تغییر جهت به سمت انتخاب پروژه­هایی با هر سه ویژگی معماری پایدار را  از سال ۲۰۱۱ تا اکنون  نشان داده است  و همچنین در  تحلیل نمودار رگرسیون پراکندگی، از یک سو روند رو به  افزایش توجه به چرخه حیات و صرفه جویی در مصرف منابع در انتخاب پروژه های برتر شناسایی شد  و از سویی دیگر  روند رو به کاهش توجه به طراحی بر اساس نیازهای انسانی مشخص شد.

کلیدواژه ها

جایزه جهانی معماری پایدار, صرفه جویی در مصرف منابع, طراحی برای انسان, بازگشت به چرخه حیات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.