CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

استفاده از گاز فلر برای تولید سوخت مایع و جلوگیری از آلودگی محیط زیست (مطالعه موردی: پالایشگاه سوم- فازهای ۴ و ۵ پارس جنوبی )

عنوان مقاله: استفاده از گاز فلر برای تولید سوخت مایع و جلوگیری از آلودگی محیط زیست (مطالعه موردی: پالایشگاه سوم- فازهای ۴ و ۵ پارس جنوبی )
شناسه ملی مقاله: JR_ESTJ-22-6_005
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد تقی ابدی - کارشناس ارشد مهندسی انرژی، گروه انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران،ایران.
محمد ایرانی - استادیار، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران٭(مسوول مکاتبات)
احمد توسلی - دانشیار گروه مهندسی انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: در یک­صد سال گذشته، افزایش استفاده از سوخت­های فسیلی در صنایع مختلف اعم از پالایشگاهی، پتروشیمی، مجتمع­های صنعتی و ... برای دست­یابی به تولید بیش­تر، ازدیاد آلاینده­های مختلف در جهان را موجب گردیده است و نگرانی­های محیط زیستی، هزینه­های مختلف اقتصادی و هزینه سلامت به بشر تحمیل کرده است. یکی از مهم­ترین منابع آلودگی محیط زیست، گازهای فلر صنایع می­باشد. مطابق آمار جهانی ایران به­عنوان سومین کشور سوزاننده این گازها شناخته می­شود. کاهش انتشار این گازها از اهداف بزرگ جامعه جهانی می­باشد. روش بررسی: بررسی روش­های مختلف از جمله تبدیل گاز به مایع جهت بازیابی گاز فلر امری ضروری به نظر می­رسد. در این تحقیق با استفاده از داده­های خروجی گاز فلر یک پالایشگاه نمونه و نرم­افزار .Aspen Hysys  شبیه­سازی واحد تبدیل گاز به مایع انجام شده است. یافته­ها: خروجی شبیه­سازی نشان می­دهد وقتی گاز فلر به­عنوان ماده اولیه واحد GTL استفاده شود از این واحد ۱۵۴۹ بشکه محصولات GTL  در روز بدست خواهد آمد. بحث و نتیجه­گیری: بررسی این مورد نشان می­دهد یکی از راهکارهای مناسب برای بازیابی گاز فلر می­تواند ایجاد واحد تبدیل گاز به مایع باشد .

کلمات کلیدی:
محیط زیست, فلر, انرژی, تبدیل گاز به مایع

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1287349/