بررسی نگرش حفاظتی نسبت به محیط زیست بر اساس رهیافت گرندد تئوری (مورد مطالعه: دانشجویان رشته های کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست، دوره: 22، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_ESTJ-22-10_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه شهبازی

دانشجوی دکتری ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران. (مسوول مکاتبات)

سمیه خسروی

کارشناس ارشد توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران.

حسین مهدی زاده

استادیار توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران.

مصیب غلامی

دکتری ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: امروزه تخریب محیط زیست به بحرانی جهانی تبدیل شده که روز به روز بر عمق و دامنه این بحران افزوده می شود. چنان­چه به صورت علمی و جدی برای رفع آن چاره اندیشی نشود بشر با فاجعه عظیمی مواجه خواهد شد. آموزش عالی نهادی است که انتظار می­رود با ارایه آموزش­های مناسب، آگاهی لازم برای تغییر نگرش و رفتار دانشجویان جهت حمایت از محیط زیست را فراهم نماید. روش بررسی: تحقیق حاضر درصدد بود با روش کیفی و بر اساس رهیافت گرندد تئوری، نگرش حفاظتی نسبت به محیط­زیست را موردمطالعه قرار دهد. شیوه­ی نمونه گیری مبتنی بر هدف بود و از دانشجویان رشته­ها­ی کشاورزی انتخاب شدند و از آن­ها مصاحبه به عمل آمد. سوالات محوری پژوهش عبارت بود از: ابعاد نگرش دانشجویان چگونه است؟ راهبردهای آن­ها برای حفاظت از محیط­زیست چیست؟ یافته­ها: یافته­های تحقیق نشان داد تبیین کننده­های نگرش دانشجویان نسبت به حفاظت از محیط­زیست، «فعالیت­های مخرب زیست­محیطی»، « آگاهی و دانش اندک زیست­محیطی»، « فرهنگ احترام به محیط­زیست»، « نگاه­پایدارانه به محیط­زیست»، «برنامه­های حامی حفاظت از محیط­زیست» و «برنامه­های آموزشی حفاظت زیست­محیطی» می­باشد. بحث و نتیجه گیری: یکی از راهبردهای حفاظت از محیط­زیست، تغییر نگرش دانشجویان به وسیله­ی برنامه­های آموزشی حفاظت از محیط­زیست می­باشد. لذا پیشنهاد می­گردد دانشگاه­ها، برنامه­ها و واحدهای درسی را برای ترویج فرهنگ احترام به محیط­زیست پایه­گذاری کنند.

کلیدواژه ها

نگرش حفاظتی, محیط زیست, گرندد تئوری, کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.