ارزیابی تاخیر کدگشایی در روش کدگذاری پرپچوال

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه پردازش سیگنال پیشرفته، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JASP-4-1_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساناز محمدی

دانشکده علوم رایانه و فناوری اطلاعات، دانشگاه علوم پایه زنجان

پیمان پهلوانی

دانشکده علوم رایانه و فناوری اطلاعات/دانشگاه علوم پایه زنجان

چکیده

کدگذاری پرپچوال روش کدگذاری تنک است که ضرایب به صورت ساختار یافته برای عملیات کدگذاری استفاده می­شود. نشان داده شده است که این روش پیچیدگی محاسباتی روش کدگذای خطی تصادفی را کاهش می­دهد. هدف از این مقاله بیان یک مدل ریاضی برای نشان دادن عملکرد کدگذاری پرپچوال است و  نشان دادن این مطلب که در کدگذاری پرپچوال در کانال­های دارای خطا بسته­های وابسته­ی خطی ارسالی به  شدت به پارامتر عرض  بستگی دارد. پارامتر عرض به تعداد ضرایب غیر صفر پشت سر هم که در هر بسته­ی کد شده بعد از عنصر محور می­آید گفته می­شود. سپس یک مدل تحلیلی ریاضی برای تعداد بسته­های ارسال شده ارائه می­شود که مدل ارائه شده تعداد بسته­ها را تا دور دوم پیشبینی می­کند. در نهایت یک توزیع احتمال کدگشایی بسته ها در دور  ام را بدست می آوریم و آنرا از طریق شبیه سازی اعتبار سنجی می کنیم. نتایج نشان می­دهند که برای احتمال خطای کوچک و  کم، مقدار سربار حتی می­تواند به عددی نزدیک ۷۰% برسد. برای کاهش سربار فرستنده باید مقدار  به صورت درست انتخاب شود و انتخاب درست به شدت به احتمال خطای کانال وابسته است. همچنین برای  و اندازه­ی نسل برابر با  و احتمال پایین خطا در کانال ارتباطی، گره مقصد به طور میانگین ۷۰%  بسته­ی اضافی دریافت می­کند. با افزایش ، سربار کمتر می­شود و برای  این مقدار قابل چشم پوشی است. همچنین نشان دادیم که روش ارائه­ شده به دلیل کاهش ۴۴/۳۷ درصدی میانگین تاخیر کدگشایی، بهبود مناسبی در کارایی سیستم­ ایجاد می­کند.

کلیدواژه ها

شبکه, کدگذاری کانال, RLNC, پرپچوال, کدگشایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.