مدل سازی کانال سیستم مخابراتی مبتنی بر OAM در حضور انعکاس
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دوفصلنامه پردازش سیگنال پیشرفته، دوره: 3، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JASP-3-2_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 330
نویسندگان
گروه مهندسی برق، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
گروه مهندسی برق، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
گروه مهندسی برق، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
چکیده
تکنولوژی جدیدی که اخیرا جهت افزایش ظرفیت کانال سیستم های مخابراتی مورد بررسی قرار گرفته شده، ممان زاویه ای مداری (OAM) می باشد. در سیستم OAM ، آرایه دایروی یکنواخت (UCA) بدلیل سهولت پیاده سازی تعامد مودهای OAM، استفاده زیادی داشته است در اکثر تحقیقات انجام گرفته در این زمینه فرض شده است آرایه های آنتنی فرستنده و گیرنده روبروی هم در محیط بدون هیچ نوع انعکاسی قرار گرفته اند. اثر انعکاس تنها در حالات ارسال تک آنتنه و آرایه خطی یکنواخت (ULA) بررسی شده است که با توجه به تفاوت زیاد مدل کانال سیستم OAM مبتنی بر UCA با مدل کانال سیستم OAM مبتنی بر ULA، نتایج حاصله در تحقیقات مورد اشاره را نمی توان برای سیستم OAM مبتنی بر UCA استفاده نمود. در این مقاله کانال سیستم OAM مبتنی بر UCA را در حضور انعکاس آینه ای مدلسازی می شود. بدین منظور اثر انعکاس با استفاده از UCA فرستنده مجازی مدل می شود. همچنین در حالات حدی، مدل تقریبی ساده شده را برای کانال محاسبه شده و ظرفیت کانال را بر اساس مدل های حاصله محاسبه می شود. نشان می دهیم که در حالت وجود انعکاس، تعامد بین مودهای OAM در حالت آرایه دایروی از بین رفته که منجر به کاهش ظرفیت کانال می گردد. در نتیجه جهت جلوگیری از کاهش ظرفیت، نیاز به پیش کدینگ مناسب می باشد. با استفاده از نتایج شبیه سازی صحت ادعای خود را نشان می دهیم.کلیدواژه ها
آرایه دایروی یکنواخت, انعکاس, سیستم مخابراتی, کانال, ممان چرخشی مداریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.