شکل دهی پرتو و تسهیم توان در سیستم های نسل پنجم مشارکتی مبتنی بر SWIPT ،NOMA و برداشت انرژی خورشیدی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه پردازش سیگنال پیشرفته، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JASP-3-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد زائری

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

محسن حجازی

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

محمدرضا ذوقی

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

چکیده

در شبکه های بی سیم نسل پنجم (۵G)، به منظور بهبود بازدهی طیفی و پایداری ارتباط می توان به ترتیب از روش های دسترسی چندگانه غیرمتعامد (NOMA) و انتقال همزمان داده و توان بی سیم (SWIPT) استفاده نمود. در این مقاله، یک پروتکل SWIPT NOMA مشارکتی در حالت چند آنتنی MISO فروسو مورد بررسی قرار گرفته است که در آن یک کاربر با شرایط کانال قوی (کاربر دوم) به عنوان رله برداشت کننده انرژی با یک کاربر با شرایط کانال ضعیف تر (کاربر اول) مشارکت می نماید. همچنین برای بهبود عملکرد، غیر از برداشت انرژی از سیگنال های رادیویی، برداشت انرژی خورشیدی نیز در کاربر دوم در نظر گرفته شده است. در ادامه، یک طراحی بهینه سازی روی ضریب تسهیم توان در رله و بردار شکل دهی پرتو در فرستنده به منظور بیشینه کردن نرخ داده کاربر دوم و رفع نیازهای کیفیت سرویس (QoS) کاربر اول انجام شده است. پس از فرمول بندی مساله بهینه سازی، عملکرد سیستم از نظر نرخ مجموع و احتمال امکان پذیری بهینه سازی به ازای سطوح مختلفی از سطح توان برداشت شده از خورشید، شبیه سازی شده است. بر اساس نتایج به دست آمده، می توان گفت برداشت انرژی خورشید، بخصوص در SNRهای پایین، بهبود قابل توجهی را برای روش SWIPT NOMA مشارکتی از نظر نرخ مجموع و احتمال قطعی به همراه دارد.

کلیدواژه ها

دسترسی چندگانه غیرمتعامد, ارسال همزمان داده و توان بیسیم, بهینه سازی گذردهی, شکل دهی پرتو, مخابرات مشارکتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.