کاربرد تانسیومتر در بهینه سازی برنامه ریزی آبیاری توت فرنگی گلخانه ای
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: مجله مدیریت آب در کشاورزی، دوره: 2، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_WMAJ-2-2_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 339
نویسندگان
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان
دانشیار موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج
چکیده
تولید بالای کمی و کیفی محصولات گلخانه به تعیین دقیق دو فاکتور زمان و میزان آبیاری وابسته است. این پژوهش با هدف بررسی امکان بهبود مدیریت آبیاری گلخانه توت فرنگی و افزایش عملکرد اقتصادی (کمی و کیفی) محصول با برنامه ریزی بهینه آبیاری با استفاده از تانسیومتر در شرایط گلخانه های ایران انجام شده است. بدین منظور سه سطح برنامه ریزی آبیاری به صورت مکش ۲/۰ و ۴/۰ بار (با استفاده از تانسیومتر) و آبیاری بر اساس نظر بهره بردار در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد تیمار مکش ۲/۰ بار موجب افزایش معنی دار عملکرد و تعداد میوه در بوته به ترتیب به میزان ۳/۹ و ۴/۱۰ درصد نسبت به تیمار آبیاری با نظر بهره بردار شد ولی با تیمار مکش ۴/۰ بار اختلاف معنی داری نداشت. میزان آب مصرفی در تیمارهای ۲/۰، ۴/۰ و با نظر بهره برداری به ترتیب ۶/۴۷، ۲/۲۱ و ۶/۹۹ لیتر در بوته به دست آمد. نتایج نشان داد آبیاری بر اساس مکش ۴/۰ بار موجب افزایش بهره وری مصرف آب به مقدار ۷/۲۱ گرم در لیتر در مقایسه با در مقایسه با آبیاری بر اساس مکش ۲/۰ بار به مقدار ۵/۱۰ گرم در لیتر و نظر بهره بردار ۶/۴ گرم در لیتر شده است. برنامه ریزی آبیاری بر اساس مکش ۴/۰ بار به دلیل بالاتر بودن بهره وری مصرف آب و کاهش حجم آب مصرفی بدون کاهش قابل توجه عملکرد توصیه می گردد.کلیدواژه ها
توت فرنگی, مدیریت آب, مکش خاک, عملکرداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.