تولید هیپریسین در ازای مصرف بهینه نیتروژن

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: مجله تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، دوره: 20، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJMAPR-20-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین لباسچی

اعضاء هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

ابراهیم شریفی عاشورآبادی

اعضاء هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع

بهلول عباس زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده

به منظور تشخیص بهتر میزان مصرف نیتروژن در اکوسیستم زراعی و کود پذیری گیاه دارویی گل راعی (Hypericum perforatum) طرحی در قالب بلوکهای کامل تصادفی با ۶ تیمار و ۳ تکرار در سالهای ۱۳۷۷ و ۷۸ اجرا شد. در این بررسی، ۲ سطح کودی بالاتر ، ۲ سطح پایینتر از حد متوسط مورد مصرف معمول، یک سطح متوسط و شاهد بدون کود در نظر گرفته شد و تیمارها  مصرف مقادیر ۰- ۳۰- ۶۰- ۹۰- ۱۲۰ و ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار نیتروژن بودند.  در سال اول و دوم آزمایش مقادیر ماده خشک سرشاخه های گل راعی تفاوتی را در برداشت اول در بین مقادیر ۱۵۰، ۱۲۰ و ۹۰ کیلوگرم نیتروژن نشان نداد.. در  سال اول مقادیر هیپریسین و عملکرد هیپریسین در ازای مصرف ۱۵۰، ۱۲۰ و ۶۰ کیلوگرم نیتروژن در برداشت اول از نظر آماری متفاوت نبود.. در سال ۷۸ میزان هیپریسین تولیدی در برداشت اول در ازای مصرف ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار و در بردا شت دوم در ازای مصرف ۹۰ کیلوگرم در هکتار در بالاترین حد قرار داشت. در این سال عملکرد هیپریسین به ازای مصرف ۹۰، ۱۲۰ و ۱۵۰ کیلوگرم نیتروژن در هکتار در هر دو برداشت اول و دوم تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند. در برداشت اول از سال ۷۸ بالاترین شاخص برداشت در تیمار شاهد با ۳۷ درصد و کمترین آن در تیمار حداکثر مصرف نیتروژن با ۲۷.۷ درصد بدست آمد. بدین ترتیب برای دستیابی به عملکرد بالای هیپریسین و اجتناب از مصرف مقادیر بالای کودهای شیمیایی نیتروژنه، میتوان حدود متوسط نیتروژن ( ۹۰ - ۶۰ ۱-kgNha ) را مصرف نمود. زیرا گل راعی به دلیل طبیعی بودن، کودپذیری زیادی ندارد.

کلیدواژه ها

هایپریسین, گل راعی, نیتروژن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.