اندازه گیری تانن در چهار ژنوتیپ بلوط Quercus infectoria Olive. و مصرف پودرگال آن در درمان زخم تجربی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: مجله تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، دوره: 21، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJMAPR-21-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس صیامی

گروه پژوهشی بیوتکنولوژی دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت معلم آذربایجان

رضا حیدری

دانشگاه ارومیه

رسول پاکباز

دانشگاه ارومیه

محمد آقازاده

گروه پژوهشی بیوتکنولوژی دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت معلم آذربایجان

چکیده

به علت خواص مختلف دارویی تانن ها از جمله جلوگیری از رشد پاتوژنها و ضد خونریزی بودن، در این پژوهش  از پودر تانن موجود در گال بلوط استفاده شد.با بررسی گونه های متعدد سرده (جنس) بلوط Quercus با توجه به میزان بیشتر گالوتانن ها در گونه Q. infectoria که از روش اسپکترو فتومتری بدست آمده بود، پودر گال (قلقاف = زشگه) انتخاب و در زخم تجربی روی موش (رت نر) آزمایش گردید . تانن با تهیه محلول استاندارد اسید تانیک که به آن محلول یدات پتاسیم در متانول اضافه گردیده بود و رنگ محلول استاندارد با تغییر رنگ نمونه ها در طول موج نوری ۵۵۰ نانومتر مقایسه شد و با استفاده از برنامه Excel منحنی ها ترسیم گردید. مقایسه نتایج با استفاده از تجزیه واریانس داده ها انجام شد. برای اثبات اثرات درمانی تانن از ۳۶ راس موش رت نر در زمانهای مختلف ۶ ، ۱۲، ۲۴، ۴۸، ۷۲ و ۱۴۴ ساعت استفاده و بهترین زمان درمان (۱۴۴ ساعت) از بررسیهای هیستوپوتولوژی زخمهای تجربی ایجاد شده در پنج گروه درمانی و یک گروه شاهد بدست آمد. 

کلیدواژه ها

تانن, بلوط, زخم تجربی, اسپکترو فتومتری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.