ارزیابی اثر مخلوط گیاهان دارویی کاسنی (Cichorium intybus L.) و انیسون (Pimpinella anisum L.) بر اشتهای گاو شیری و مقایسه آن با یک فرآورده رایج

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، دوره: 26، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJMAPR-26-2_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید ترابی گودرزی

کارشناس پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم

علیرضا باهنر

دانشیار، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران

افشین رئوفی

دانشیار، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران

حسین اکبری

مربی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

قاسم حقی

کارشناس ارشد، گروه فیتوشیمی، مرکز تحقیقات جندی شاپور کاشان

چکیده

این پژوهش به روش کارآزمایی بالینی دو سو بیخبر بر روی ۶۶ راس گاو شیری نژاد هلشتاین با میانگین سن ۵۵/۱±۹/۴ سال و میانگین وزن ۱۰۵±۵۴۸ کیلوگرم با علائم کم اشتهایی یا بی اشتهایی نوع اولیه انجام شد و تاثیر مخلوط گیاهان دارویی کاسنی (Cichorium intybus L.) و انیسون (Pimpinella anisum L.) بر روی اشتهای این حیوانات مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین با یک ترکیب اشتها آور ساخته شده از گیاهان نوکسومیکا و ژانسین با نام تجاری رومینوتوریک مقایسه شد. متغیرهای این تحقیق شامل میزان اشتها، تعداد و شدت انقباضات شکمبه، قبل و بعد از دوره مصرف گیاهان دارویی بود. نتایج نشان داد که مصرف ترکیب گیاهان کاسنی و انیسون موجب بهبود وضعیت اشتها، تعداد و شدت انقباضات شکمبه شده است که از لحاظ آماری در حد بسیار معنی داری بوده است (۰۰۱/۰p< ). ضمن اینکه این ترکیب در مقایسه با داروی تجاری موجود که بعنوان اشتها آور در حیوانات مصرف می شود تاثیر یکسانی در افزایش اشتها داشته است (۰۵/۰p> ). در ۸/۷۷ درصد موارد مصرف مخلوط کاسنی و انیسون توانسته بود وضعیت اشتها را در این حیوانات بهبود بدهد. مخلوط گیاهان کاسنی و انیسون یک ترکیب باارزش و بی ضرر است که می تواند جایگزین مناسبی برای داروهای موجود در دام باشد.

کلیدواژه ها

کاسنی (Cichorium intybus L.), انیسون (Pimpinella anisum L.), شدت انقباضات شکمبه, اشتهاآور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.