بررسی کشت سه گونه جلبک دریایی Sargassum ilicifolium، Cystoseira indica و Hypnea musciformis در سواحل چابهار

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، دوره: 26، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJMAPR-26-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی فرحپور

دانشیار، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

علی مهدی آبکنار

مربی پژوهش، مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور، چابهار

غلامرضا نوتاش

کارشناس، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

چکیده

کشت جلبک به دلیل مصارف بسیار زیاد در زمینه های دارویی، آرایشی، بهداشتی، غذایی و علوفه از اهمیت بسیاری برخوردار است. وجود سواحل گسترده در ایران امکان کاشت انواع جلبکهای دریایی موجود در این اکوسیستم را فراهم می آورد. بنابراین در این تحقیق تلاش شده است تا سه گونه از جلبکهای شناخته شده در سواحل چابهار کاشت شده تا ضمن بررسی امکان کاشت بتوان تکنیک هایی را که برای مردم امکان استفاده دارد معرفی کرد. بدین منظور گونه های Sargassum ilicifolium، Hypnea musciformis و Cystoseira indica در نظر گرفته شده و با سیستم چوبهای ثابت در کف در ناحیه جذر و مدی منطقه طیس در چابهار کاشته شد. این محل در درون محدوده ایست که منطقه آزاد چابهار در اختیار دارد و در ۷ کیلومتری شرق چابهار و در کنار اسکله طیس قرار گرفته است. نتایج این تحقیق نشان داد که بعد از حدود دو ماه از روز کاشت، جلبک سیستوسیرا (Cystoseira indica) از ۸۰۰ گرم بر روی هر طناب به ۱۹۱۰۰ گرم رسیده و تا ۲۴ برابر افزایش زی توده نشان داد و از لحاظ طولی نیز بیش از ۷۰ سانتی متر رشد داشته و بعضی از بوته ها به بیش از یک متر نیز رسید. جلبک سارگاسوم (Sargassum ilicifolium) از ۸۰۰ گرم به ۱۳۹۰۰ گرم رسیده و تا ۱۷ برابر افزایش زی توده نشان داد، جلبک قرمز هیپنا (Hypnea musciformis) از ۵۰۰ گرم به ۴۶۰۰ گرم رسیده و ۹ برابر افزایش بیوماس نشان داد.

کلیدواژه ها

کشت جلبک, Sargassum ilicifolium, Cystoseira indica, Hypnea musciformis, تولید جلبک, چابهار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.