بررسی تاثیر کودهای آلی و شیمیایی بر خواص خاک و غلظت عناصر معدنی در گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis L.)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 300
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJMAPR-30-3_013
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر کودهای آلی و شیمیایی بر ویژگی های شیمیایی خاک و برخی عناصر معدنی در گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis L.) آزمایشی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با ۱۱ تیمار در ۳ تکرار در سال ۱۳۸۹ به صورت گلدانی اجرا گردید. تیمارها شامل شاهد (بدون کود آلی یا شیمیایی)، کود شیمیایی (۸۰ کیلوگرم در هکتار اوره، ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار سوپرفسفات تریپل و ۸۰ کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم)، کود آلی کمپوست، کود پاستوریزه (کمپوست باگاس + پرلیت)، کود گوسفندی (۱۰ تن در هکتار به صورت جداگانه یا تلفیق با ½ و ¼ کود شیمیایی) بود. بررسی نتایج نشان داد که تیمارهای کودی بر تمامی صفات جز بر میزان پتاسیم موجود در برگ تاثیر معنی داری داشته است. به طوری که در تیمارهای ۱۰ تن در هکتار کود آلی پاستوریزه و ۱۰ تن در هکتار کود دامی به همراه ½ و ¼ کود شیمیایی وزن خشک گل و برگ به ترتیب از بیشترین میزان برخوردار بود. بالاترین محتوی فسفر موجود در گل و برگ (به ترتیب با میانگین ۴۶/۰% و ۱۷/۰%) در تیمار کمپوست ۱۰ تن در هکتار به همراه ¼ کود شیمیایی مشاهده گردید. بیشترین میزان عنصر مس در گل و برگ گیاه (به ترتیب با میانگین ۶۰/۳۲ و ۲۵/۲۶ میلی گرم بر کیلوگرم) مربوط به تیمارهای کودی ۱۰ تن در هکتار کمپوست به همراه ½ کود شیمیایی و ۱۰ تن در هکتار کود دامی بود. در حالی که تیمار ۱۰ تن در هکتار کود دامی به همراه ½ کود شیمیایی تاثیر قابل ملاحظه ای در افزایش میزان عنصر منگنز موجود در گل و برگ گیاه داشت. همچنین بیشترین میزان روی در برگ در تیمار ۱۰ تن در هکتار کود کمپوست با افزایش ۲/۱ برابری نسبت به شاهد مشاهده شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فهیمه اسلامی خلیلی
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر
همت اله پیردشتی
دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
محمدعلی بهمنیار
دانشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
فاطمه فاطمه تقوی قاسمخیلی
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :