بررسی مسئولیت مدنی ناشی از افشاء اسرار و اطلاعات قراردادی در حقوق ایران و امریکا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی تحقیقات بین رشته ای در علوم انسانی اسلامی، فقه، حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HUMANITY04_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمدرضا اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی موسسه آموزش عالی روزبهان

چکیده

اسرار و اطلاعات گروهی پر اهمیت از اموال فکری هستند که مانند اموال مادی احتیاج به پشتیبانی در مقابل هرگونه تعرض و تجاوزاشخاص میباشند. این گروه از اموال به جهت آنکه جنبه سری دارند، به طور خاص باید پشیبانی شوند و نقض آنها به جهت همین محرمانگی مشکل تر و تعیین ضمانت اجرا برای شکننده پیمان دشوارتر خواهد شد. اسرار تجاری به دو شکل قراردادی و غیرقراردادی مورد پشتیبانی قرار میگیرند. این گروه از اموال فکری اساسا به دلیل خاصیت سری آن به شکل قراردادی پشتیبانی میگردند. لیکن در مواردی شخص ثالث به آنها دست پیدا میکند و از این طریق زیان بسیاری به صاحب اسرار اعمال میگردد. تحقیق موجود با سود بردن از روش توصیفی-تحلیلی به مطالعه تطبیقی حمایت از حقوق اسرار تجاری در روابط قراردادی در نظام حقوقی ایران و آمریکا می پردازد.در این امتداد کوشش شده که به نظام حقوقی آمریکا آنگونه که سزاوار رسیدگی یک نظام حقوقی کامن لا میباشد، پرداخته شود. نظام حقوقی آمریکا با نهادن قوانین حمایتی خاص در حوزه اسرار تجاری، به دنبال حمایت هرچه افزون تر از حقوق صاحبان این اسرار میباشد، و نظام حقوقی ایران هرچند مجموعا حمایت ابتدایی در مقابل نقض اسرار به انجام میآورد، لیکن درباره راه حل هایی همچون دستور موقت بسیار سریع یا تقاضای اعلام رای موقعیت روشنی ندارد.

کلیدواژه ها

مسئولیت قراردادی، اسرار تجاری، حقوق ایران، حقوق آمریکا، قرارداد عدم افشاء

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.