بررسی خواص آنتیباکتریالی نانوذرات اکسید آهن مغناطیسی سنتزشده به کمک عصاره گیاه شکرتیغال و پوشش دهیشده با داروی کلرامفنیکل

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 281

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SHIMU-29-3_006

تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: استفاده از گیاهان یکی از روش های موثر برای سنتز نانوذرات بر پایه شیمی سبز است. خواص مغناطیسی نانوذرات این امکان را فراهم می کند که داروهای متصل به آن ها، توسط میدان مغناطیسی در بدن هدایت شوند. هدف از این پژوهش، استفاده از نانوذرات اکسید آهن مغناطیسی سنتزشده از طریق شیمی سبز، به عنوان حامل سیستم تحویل داروی کلرامفنیکل است. مواد و روش ها: عصاره گیری از گیاه Echinops Persicus در دمای ۶۰ درجه سانتی گراد، توسط حلال آب انجام شد. نانوذرات اکسید آهن به کمک عصاره گیاه، به عنوان عامل کاهنده سنتز گردیدند. نانوذرات اکسید آهن سنتزشده با طیف سنجی مرئی- ماوراءبنفش (UV-Vis)، پراش اشعه ایکس (XRD)، دستگاه اندازه ذرات (PSA) و طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FT-IR) شناسایی شدند. فعالیت ضدباکتریایی نانوذرات پوشش دهی شده بررسی گردید. یافته های پژوهش: نتایج XRD نشان داد که نانوذرات اکسید آهن سنتزشده مکعبی شکل هستند. اندازه نانوذرات سنتزشده در محدوده ۱۳ تا ۵۶ نانومتر مشخص گردید. بارگذاری داروی کلرامفنیکل بر روی نانوذرات اکسید آهن به کمک نتایج TEM نشان داده شد. FT-IR عملکرد کاربردی نانوذرات Fe۳O۴ را با کلرامفنیکل تایید می کند. نانوذرات اکسید آهن پوشش دهی شده با کلرامفنیکل، خواص ضدباکتری مناسبی در برابر باکتری های گرم مثبت و گرم منفی نشان دادند. بیشترین فعالیت ضدمیکروبی، قطر هاله عدم رشد میکروارگانیسم های استافیلوکوکوس اورئوس (۳۵/۰±۲۵/۱۱) و اشرشیاکلی (۱۷/۰±۵/۹) در غلظت ۱۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر تعیین شد. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، پوشش نانوذرات اکسید آهن با آنتی بیوتیک کلرامفنیکل سبب افزایش خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات می شود و مناسب بودن روش بارگذاری آنتی بیوتیک کلرامفنیکل را تایید می کند.  

نویسندگان

ریحانه احمدیه

Dept of Applied Chemistry, Quchan Branch, Islamic Azad University, Quchan, Iran

شراره محسنی

Dept of Applied Chemistry, Quchan Branch, Islamic Azad University, Quchan, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Predoi D, Crisan O, Jitianu A, Valsangiacom MC, Raileanu M, ...
  • Veiseh O, Gunn JW, Zhang M. Design and fabrication of ...
  • Rajendran SP, Sengodan K. Synthesis and characterization of zinc oxide ...
  • Wei Y, Han B, Hu X, Lin Y, Wang X, ...
  • Saqib S, Munis MFH, Zaman W, Ullah F, Shah SN, ...
  • Sarker SD, Nahar L, Kumarasamy Y. Microtitre plate based antibacterial ...
  • Viju Kumar VG, Ananthu AP. Green synthesis and characterization of ...
  • Djeussi DE, Noumedem JAK, Seukep JA, Fankam AG, Voukeng IK, ...
  • Leisha MA , Stephen JW , Michael K , Yekaterina ...
  • Buazar F, Baghlaninejazd MH, Badri M, Kashisaz M, Khaledinasab A, ...
  • Gabrielyan L, Trchounian A. Antibacterial activities of transient metals nanoparticles ...
  • نمایش کامل مراجع