بررسی چندشکلی آللی در ناحیه پروموتور ژن پرولاکتین در جمعیت های مرغ بومی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی، دوره: 7، شماره: 13
  • کد COI اختصاصی: JR_RAP-7-13_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 350
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید عباس نوربخش

Urmia University

علی هاشمی

Urmia University

زربخت انصاری پیرسرایی

Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University

نورالدین مرادی

Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University

چکیده

     پرولاکتین هورمونی پلی­پپتید است که در سلول­های ویژه­ای در هیپوفیز پیشین ترشح و تحت کنترل هیپوتالاموس می­باشد. این هورمون نقش به­سزایی در ایجاد علائم کرچی و تولید تخم در ماکیان بازی می­کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی چندشکلی­های موجود در ناحیه ۲۴۰۲+ و یک توالی ۲۴ نوکلئوتیدی حذف یا الحاق در ناحیه ۳۵۸- در پروموتور ژن پرولاکتین در سویه­های مرغ بومی کشور اننجام گرفت. نمونه­های خون بطور تصادفی از تعداد ۲۵۱ مرغ بومی از مراکز اصلاح نژاد مرغان بومی استان­های آذربایجان غربی، فارس، یزد و مازندران جمع­آوری شد. جایگاه PRL۵ به اندازه ۴۳۹ جفت باز و PRL۲۴ به طول ۱۵۴/۱۳۰ جفت باز به وسیله آغازگر­های اختصاصی تکثیر شدند. تعیین ژنوتیپ برای ناحیه PRL۵ و PRL۲۴ به­ترتیب با تکنیک PCR-RFLP و مشاهده مستقیم انجام شد. برای جایگاه PRL۲۴ دو آلل I و D شناسایی شدند که فراوانی آلل I در سه سویه فارس (۶۴/۰)، یزد (۶۸/۰) و مازندران (۵۲/۰) فراوان­ترین و در سویه آذربایجان غربی (۳/۰) کمترین بود. برای جایگاه PRL۵ نیز دو آلل C و T شناسایی شد که آلل C بیشترین فراوانی را به ترتیب با فراوانی ۷۶/۰، ۶۶/۰ و ۶۳/۰ در سویه­های بومی فارس، یزد و مازندران و کمترین فراوانی را در سویه بومی آذربایجان غربی (۳۱/۰) داشت. با توجه به نتایج حاضر و پژوهش­های صورت گرفته، به نظر می­رسد این دو جایگاه می­توانند نشانگرهای احتمالی در برنامه­های به گزینی به سمت افزایش تخم­گذاری، از طریق کاهش کرچی در نظر گرفته شوند. 

کلیدواژه ها

Incubation, Native Fowl, Polymorphism, Prolactin Gene, Promoter, مرغ بومی, کرچی, چندشکلی, ژن پرولاکتین, پروموتور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.