اثر گندم تقطیری و آنزیم بر ترکیبات خون و شاخص های تولیدی مرغ های تخم گذار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی، دوره: 7، شماره: 13
  • کد COI اختصاصی: JR_RAP-7-13_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم فلاح نوملی

Ferdowsi University of Mashhad

حسن کرمانشاهی

Ferdowsi University of Mashhad

عبدالمنصور طهماسبی

Ferdowsi University of Mashhad

حسن نصیری مقدم

Ferdowsi University of Mashhad

علی گیلانی

Ferdowsi University of Mashhad

چکیده

     تفاله خشک دانه گندم تقطیر شده همراه با مواد حل شده در آن یا به اصطلاح ساده­تر، گندم تقطیری محصول جانبی است که می­توان از آن در تغذیه طیور استفاده کرد اما وجود پلی­ساکاریدهای غیرنشاسته­ای ممکن است میزان استفاده از آن را محدود کند. بنابراین هدف این آزمایش ارزیابی گندم تقطیری همراه با آنزیم روی عملکرد مرغ­های تخم­گذار بود. برای انجام این تحقیق، ۳۲۰ قطعه مرغ تخم­گذار هایلاین استفاده شده است. این آزمایش از آغاز هفته ۵۱ و به مدت ۱۲ هفته انجام شد. مدل آماری این پژوهش، ترتیب فاکتوریل ۵×۲ در قالب طرح کاملا تصادفی بود. عامل اول، گندم تقطیری در ۵ سطح ۰، ۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ درصد و عامل دوم، آنزیم اندوفید­دبلیو با حداقل ۱۲۰۰ واحد فعالیت آرابینوزایلاناز و ۴۴۰ واحد بتاگلوکاناز در دو سطح ۰ و ۰۵/۰ درصد در جیره استفاده شد. برای هر یک از ده تیمار غذایی، چهار تکرار و هشت قطعه مرغ در هر تکرار وجود داشت. برای تعیین صفات مختلف تخم­مرغ تازه، ۶ بار رکوردگیری به صورت یک هفته در میان انجام شد. در این پژوهش استفاده از گندم تقطیری در جیره تاثیری روی وزن بدن و مصرف خوراک مرغ، ضریب تبدیل خوراک به تخم­مرغ، درصد تولید روزانه و وزن توده تخم­مرغ، نیتروژن اوره­ای خون و فعالیت آنزیم­های AST، ALT و LDH نداشت (۰۵/۰P> ). گندم تقطیری سبب کاهش معنی­دار شاخص رنگ زرده شد. آنزیم مورد استفاده، باعث بهبود معنی­دار ضریب تبدیل و افزایش توده تخم­مرغ شد ولی بر سایر شاخص­ها اثر معنی­داری نداشت. برهم­کنش گندم تقطیری و آنزیم برای هیچ یک از صفات معنی­دار نبود.

کلیدواژه ها

Exogenous Enzyme, Laying Hens, Performance, WDDGS, آنزیم برون زادی, عملکرد, گندم تقطیری, مرغ تخم گذار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.