تاثیر آنزیم روابیو بر عملکرد رشد، برخی متابولیت های خون و قابلیت جذب عناصر معدنی در جوجه های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف سبوس گندم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی، دوره: 7، شماره: 14
  • کد COI اختصاصی: JR_RAP-7-14_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 367
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه دیمه

نظر افضلی

مسلم باشتنی

چکیده

     در این آزمایش تاثیر آنزیم روابیو بر بهبود اثرات ضد تغذیه­ای سبوس گندم (فیبر بالا، پلی­ساکاریدهای غیرنشاسته­ای و فیتات) در تغذیه جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. تعداد ۳۲۰ قطعه جوجه یک ­روزه ی گوشتی نر سویه ی تجاری راس ۳۰۸ به ۸ تیمار و ۴ تکرار تقسیم شدند. تیمارها شامل چهار سطح سبوس گندم (صفر، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ درصد) و دو سطح آنزیم روابیو (صفر و ۰۵/۰ درصد) بود. طول مدت انجام آزمایش ۴۲ روز بود و به سه دوره آغازین، رشد و پایانی تقسیم شد. داده­های به­دست آمده به­صورت آزمایش فاکتوریل ۴×۲ در قالب یک طرح کاملا تصادفی مقایسه شدند. محاسبه ی مقدار مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک به صورت هفتگی انجام شد. در سن ۴۲ روزگی از هر واحد آزمایشی دو جوجه کشتار شد و نمونه ها­ی میلی­لیتری خون تهیه گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که سبوس گندم اثر معنی­داری برمیانگین افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک کل دوره داشته، به­طوری که با افزایش سطح سبوس جیره میانگین افزایش وزن کاهش یافت و افزودن آنزیم به جیره ها موجب بهبود معنی دار افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی شد. سبوس موجب کاهش گلوکز و افزایش عنصر روی در سرم خون شد ولی روی سایر ترکیبات سرمی اثر معنی­داری نداشت. روابیو به طور معنی­داری تری گلیسرید و کلسترول سرم خون را افزایش داد. همچنین جوجه­های تغذیه شده با جیره­های حاوی آنزیم به طور معنی­داری کلسیم و فسفر سرمی بالاتری را نشان دادند. نتایج تحقیق نشان داد که مکمل سازی سبوس گندم با آنزیم روابیو می­تواند موجب کاهش اثرات ضد مغذی سبوس و امکان استفاده از آن به عنوان بخشی از خوراک جوجه گوشتی شود.

کلیدواژه ها

Blood metabolites, Broiler, Performance, Revabio, Wheat, جوجه گوشتی, روابیو, سبوس گندم, عملکرد, متابولیت های خون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.