اثر مکمل قرص و کپسول آهسته رهش و تزریق هورمون گونادوتروپین ها بر دوقلوزایی، وزن تولد و وزن از شیرگیری بزغاله های کرکی رائینی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی، دوره: 8، شماره: 15
  • کد COI اختصاصی: JR_RAP-8-15_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن احسانی

محمدمهدی شریفی حسینی

حسن صادقی پناه

امید دیانی

مسعود اسدی فوزی

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی اثر قرص و کپسول مواد معدنی آهسته رهش بر بازده تولیدمثلی، دوقلوزایی و وزن از شیرگیری بزغاله های کرکی رائینی در شهرستان بافت استان کرمان اجرا شد. تعداد ۳۰۶ راس بز کرکی رائینی به طور تصادفی انتخاب و به هشت تیمار تقسیم شدند و جهت هم زمان کردن  فحلی بزها سیدرگذاری شدند. تیمارها عبارت بودند از: ۱ و ۲)تیمار شاهد با تزریق هورمون eCG و عدم تزریق، ۳ و ۴) تیمار مصرف کننده یک قرص آهسته رهش با تزریق هورمون eCG و عدم تزریق، ۵ و ۶) تیمار مصرف کننده دو قرص آهسته رهش با تزریق هورمون eCG و عدم تزریق و ۶ و ۸) تیمار مصرف کننده یک کپسول مواد معدنی و ویتامینی با تزریق هورمون eCG و عدم تزریق. نتایج نشان داد که مکمل قرص و کپسول سبب کاهش بازده تولیدمثلی شدند، اما بر دوقلوزایی تاثیر مثبتی داشتند (۰۰۱/۰> p)، ولی تاثیر آنها بر وزن تولد و وزن از شیرگیری بزغاله ها معنی دار نبود. اثر هورمون بردوقلوزایی (۰۰۱/۰p< )، وزن تولد بزغاله ها (۰۴۵/۰=p) و وزن از شیرگیری بزغاله ها معنی دار بود (۰۲۸/۰=p). تاثیر امتیاز وضعیت بدن بز های مادر بر دوقلوزایی (۰۰۱/۰p< )، وزن تولد (۰۰۱/۰p< ) و وزن از شیرگیری بزغاله ها (۰۰۱/۰p< ) معنی دار بود. اثر سن بز مادر و جنس بزغاله بر دوقلوزایی، وزن تولد معنی دار نبود، اما جنس بزغاله ها بر وزن از شیرگیری آنها تاثیر  معنی داری (۰۰۱/۰p< ) داشتند. به طور کلی استفاده از قرص و کپسول آهسته رهش سبب افزایش دوقلوزایی شد، ولی افزایش دوقلوزایی با کاهش بازده تولیدمثلی در بزهای ماده خنثی شد. 

کلیدواژه ها

Body condition, Hormone, Live weight, هورمون, وضعیت بدنی, وزن زنده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.