کاهش عوارض آفلاتوکسیکوزیس تجربی در بلدرچین ژاپنی با استفاده از پادتن اختصاصی زرده تخم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی، دوره: 8، شماره: 15
  • کد COI اختصاصی: JR_RAP-8-15_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه باقری

محمد امیر امیر کریمی ترشیزی

محمدجواد رسایی

چکیده

 این تحقیق در دو مرحله با اهداف تولید و استخراج پادتن علیه سم آفلاتوکسین B۱ در زرده تخم بلدرچین تخم گذار و هم چنین ارزیابی کارایی مصرف خوراکی پادتن زرده تولید شده در کاهش عوارض آفلاتوکسیکوز تجربی در بلدرچین در حال رشد انجام شد. در آزمایش اول IgY ضد آفلاتوکسین B۱ تولید و میزان کاهندگی سم توسط پادتن استخراج شده از زرده ایمن و غیرایمن بررسی شد. در تمامی غلظت­ها میزان کاهش در زرده ایمن شده علیه آفلاتوکسین B۱ بیشتر از زرده غیرایمن بود (۰۵/۰P < ). در مرحله دوم تعداد ۱۲۰ قطعه جوجه یک روزه بلدرچین ژاپنی در قالب طرح کاملا تصادفی با ۴ تیمار، ۵ تکرار و ۶ جوجه در هر قفس مورد استفاده قرار گرفت. گروه های آزمایشی شامل ۱- شاهد منفی، تغذیه با دان غیرآلوده، ۲- شاهد مثبت – تغذیه با دان آلوده به دو پی­پی­ام آفلاتوکسین B۱، ۳- دان آلوده + آب آشامیدنی حاوی ۴/۰ درصد زرده دارای IgY ضد آفلاتوکسین B۱، ۴- دان آلوده + آب آشامیدنی حاوی ۴/۰ درصد زرده ایمن نشده علیه AFB۱ بودند. مصرف جیره آلوده موجب کاهش معنی دار پروتئین تام، آلبومین، HDL، تری گلیسرید، کلسترول و گلوکز سرم شد. تنها میزان کراتینین سرم در پرندگان گروه شاهد مثبت افزایش نشان داد (۰۵/۰p < ). مصرف زرده ایمن از ایجاد این تغییرات جلوگیری نمود. پاسخ های ایمنی سلولی و همورال پرندگان تحت تاثیر مصرف جیره آلوده کاهش یافت و مصرف زرده ایمن و غیرایمن این تاثیر منفی را تا حد مشابه با گروه شاهد منفی بهبود داد (۰۵/۰p < ).

کلیدواژه ها

Aflatoxin B۱, Antibody, Egg Yolk, Japanese quail, آفلاتوکسین B۱, پادتن, بلدرچین ژاپنی, زرده تخم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.