تاثیر موقعیت قرارگیری تخم مرغ ها در دوره انکوباسیون بر تلفات جنینی و حجم مایع آمنیوآلانتوئیک در مرغ های مادر تخم گذار جهت استفاده از آن ها در تکثیر ویروس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی، دوره: 8، شماره: 17
  • کد COI اختصاصی: JR_RAP-8-17_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج خلیلی

رحیم قدیمی پور

چکیده

بالا رفتن سن گله مرغ مادر تخم گذار، باعث بروز بدفرمی­های ظاهری متعددی در تخم­مرغ­ها می­شود. حجیم و کروی شدن از جمله مواردی است که باعث قرار گرفتن تخم­مرغ­ها به اشتباه در حالت انتهای باریک رو به بالا (SEU)۱ در دستگاه جوجه­کشی و تلقیح نامناسب ویروس در زمان کشت در داخل تخم­مرغ می­شود. این مطالعه به بررسی ارتباط موقعیت قرار گرفتن تخم­مرغ­ها با میزان تلفات جنین و حجم مایع آمنیوآلانتوئیک و نیز تکثیر ویروس آنفلوانزای طیور بعد از کشت در آن­ها، می­پردازد. ۱۲۰۰ عدد تخم­مرغ یک روزه حاصل از گله تخم گذار با سن ۶۵-۶۰ هفتگی انتخاب شدند. این تخم­مرغ­ها به سه گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول، دوره انکوباسیون قبل و بعد از تلقیح ویروس را به حالت انتهای پهن رو به بالا (LEU)۲ سپری کردند. گروه دوم انکوباسیون قبل از تلقیح را به حالت SEU و انکوباسیون بعد از تلقیح را به حالت  LEUطی نمودند. گروه سوم، دوره انکوباسیون قبل و بعد از تلقیح را به حالت SEU سپری کردند. شرایط انکوباسیون قبل از تلقیح شامل دمای C º۶/۳۷، رطوبت نسبی ۶۰ % و توالی چرخش ۳۲ بار در شبانه روز و نیز انکوباسیون بعد از تلقیح با همان دما و رطوبت ولی بدون چرخش بود. در نهایت مایع آمنیوآلانتوئیک هر گروه جمع­آوری شده و درصد تلفات جنین­ها در هر گروه مشخص گردید. سپس تیترسنجی به روش آزمایش هماگلوتیناسیون (HA)۳ و آزمایش عفونت­زایی در ۵۰ درصد تخم­مرغ­ها (EID۵۰)۴ انجام گرفت. تمام آزمایش­های فوق در سه دوره تکرار گردید. نتایج حاصله نشان داد درصد تلفات جنینی در گروه دوم نسبت به گروه اول ۳ به ۱ و در گروه سوم تلفات ۱۰۰% بود. میانگین حجم مایع آمنیوآلانتوئیک استحصالی از کل تخم­مرغ­های گروه اول نسبت به گروه دوم تقریبا ۸ به ۱ و در تمامی فاکتورهای مورد بررسی تفاوت معنی­داری در بین گروه­ها مشاهده شد (۰۵/۰< P). نتایج بررسی حاضر بیانگر تاثیر مستقیم موقعیت قرارگیری تخم­مرغ­ها در طول انکوباسیون قبل و بعد از تلقیح ویروس بر میزان تلفات جنینی و حجم و کیفیت مایع آمنیوآلانتوئیک استحصالی از آن­ها است.

کلیدواژه ها

Amnio-allantoic fluid, Egg condition, Embryonated chicken eggs, Incubation, تخم مرغ جنین دار, انکوباسیون, موقعیت تخم مرغ, مایع آمنیوآلانتوئیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.