استفاده از یک بیوراکتور غشایی مداوم جهت تصفیه پسابهای آلوده به نفت خام با شوری بالا
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت پساب و پسماند در صنایع نفت و انرژی
- کد COI اختصاصی: PASAB02_073
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1855
نویسندگان
استادیار بخش مهندسی شیمی دانشگاه یاسوج
استاد دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز
چکیده
در تحقیق حاضر، عملکرد یک بیوراکتور غشایی مداوم جهت تصفیه پساب آلوده به نفت خام با شوری بالا مورد مطالعه قرار گرفته است. جهت انجام این امر از یک مخلوط باکتری جدید Enterobacter cloacae و Pseudomonas sp. (ERCPPI-2) استفاده گردیده است که از خاکهای آلوده به نفت خام سنگین در یکی از مناطق نفتی جنوب ایران جداسازی شده است. قبل از تزریق مخلوط باکتری ERCPPI-2 به بیوراکتور، پتانسیل آن در تخریب زیستی نفت و همچنین شرایط فیزیکی-شیمیایی بهینه رشد آن تعیین گردیده و عملکرد آن تحت شرایط حاد محیطی ارزیابی گردید. در این آزمایشها، تاثیر پارامترهایی همانند دما (C°70-20)، pH (10-4)، شوری ((%w/v) 5/12-1 نمک طعام) و MLSS ( mg/l10200-4000) بر روی سرعت تخریب زیستی نفت خام مورد بررسی قرار گرفت. همچنین آزمایشهای مربوط به بیوراکتور غشایی با COD نفت خام در محدوده mg/l2100-1800 و شوری mg/l40000 انجام گرفتند. نتایج بدست آمده نشان دادند که بیوراکتور غشایی قادر به حذف 94% نفت خام در مدت زمان ماند کم و غلظت MLSS بالا ( mg/l10200-9000) می باشد. بنابراین بیوراکتور بکار برده شده با توجه به نوع میکروارگانیزمهای مورد استفاده، شرایط محیطی0/7 pH = ، محدوده دمایی C°40-30 و شوری نزدیک به سطح دریا دارای پتانسیل بالایی جهت تصفیه آبهای شور آلوده به نفت خام می باشد.کلیدواژه ها
بیوراکتور غشایی، Enterobacter cloacae، Pseudomonas sp.، نفت خام، پساب، شوری بالا، بازده حذفمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی ریسک های ایمنی و زیست محیطی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با کمک تکنیک هازن
- بررسی هیدرودینامیک و زمان اختلاط مخرن همزندار با استفاده از تکنیکهای سرعت سنجی ذرات و القای صفحهای نور فلئورسانس
- کاربردها و چالش های موجود در استفاده از روش تست سازند جهت بررسی خواص استاتیک و دینامیک مخزن
- کاربرد هوش مصنوعی در پیش بینی فرصت های صادرات محصولات صنعت پتروشیمی
- روش های ازدیاد برداشت نفت با استفاده از گاز در میادین فراساحلی: ویژگی ها، نحوه اجرا و شرایط عملیاتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.