بررسی تاثیر شهرنشینی بر نرخ مرگ و میر نوزادان کشورهای در حال توسعه منتخب
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی اقتصاد،مدیریت و حسابداری
- کد COI اختصاصی: EMCCONF09_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 432
نویسندگان
استاد دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجو توسعه اقتصادی و برنامه ریزی دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
اگر به متون توسعه مراجعه کنیم، متوجه میشویم که مهمترین عامل توسعه یک کشور انسان است. نوزادان سرمایه های انسانی آینده یک کشور هستند. هر کدام میتوانند درآینده به چرخ دندهای مهم و حیاتی برای پیشرفت و پیشبرد کشور به سمت توسعه تبدیل شوند. عوامل متعددی وجود دارد که سلامت این سرمایه ها را به خطر میاندازد و موجب مرگشان میشود. یکی از عواملی که میتواند باعث بهبود نرخ مرگ و میر نوزادان شود، شهرنشینی است. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر شهرنشینی بر نرخ مرگ و میر نوزادان کشورهای در حال توسعه منتخب طی بازه ۲۰۱۷-۲۰۱۱ به روش اثرات ثابت با خطاهای استاندارد Driscoll-Kraay (۱۹۹۸) است. نتایج نشان میدهد که شهرنشینی اثر منفی و معنیدار بر نرخ مرگ و میر نوزادان دارد. همچنین میزان افرادی که حداقل از خدمات اولیه زهکشی استفاده میکنند، مخارج جاری بهداشت و میزان افرادی که حداقل از خدمات اولیه آب آشامیدنی استفاده میکنند، اثر منفی و معنیدار، تعداد پزشکان و میزان شیوع سوء تغذیه اثر منفی بر نرخ مرگ و میر نوزادان دارند.کلیدواژه ها
شهرنشینی، نرخ مرگ و میر نوزادان، کشورهای در حال توسعه منتخب، پانل دیتامقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.