پیامدهای عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی (WTO) از منظر حقوق اقتصادی بین الملل
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری حقوق و علوم انسانی ایران
- کد COI اختصاصی: STLH01_177
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 787
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه پیام نور،
چکیده
ایجاد سازمان جهانی تجارت در آخرین سالهای قرن بیستم توام با پیشرفتهای چشمگیر صنعت اطلاعات و مخابرات تحول عظیمی در ارتباطات تجاری به وجود آورد. فناوری تجارت الکترونیکی، همراه با نگرش بین المللی دایر بر از بین رفتن مرزهای اقصادی، به خصوص پس از فروپاشی نظامهای بسته منطقه ای و ایجاد جغرافیای باز، جهانگرایی اقتصاد را موجب و باعث پدید آمدن دهکده جهانی گردید. این سازمان که به عنوان یک سازمان بین المللی متولی مدیریت نظام تجاری چند جانبه جهان عمل میکند در حال حاضر دارای ۱۴۸ عضو رسمی است و ۳۳ کشور نیز فرایند الحاق به آن را طی میکنند. از سوی دیگر، این ۱۴۸کشور تقریبا۹۰ درصد تجارت جهانی را به خود اختصاص داده اند . با توجه به اینکه اقتصاد ایران از یک سو وارد کننده حجم عظیمی از کالاها و خدمات از کشورهای عضوسازمان تجارت جهانی می باشد و از سوی دیگر صادرکننده نفت و محصولات غیر نفتی به این کشورها نیز هست و با استناد به استراتژی تجاری ترسیم شده در برنامه های اول و دم توسعه اقتصادی که در راستای گسترش صادرات غیر نفتی می باشد، گسترش بازارهای کنونی و جستجوی بازارهای جدید امری ضروری است که تحقق چنین هدفی، رعایت و احترام به توافقات و مقررات بین المللی از سوی ایران را اجتناب ناپذیر می نماید . جمهوری اسلامی ایران نیز ازجمله کشورهایی است که همانند سایر اقتصادهای ملی خواسته یا ناخواسته به سمت اقتصاد جهانی رانده میشود. عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان تجارت جهانی قبل از هر چیزی نیازمند بکارگیری سیاستهای گسترده آزادسازی تجاری و تولیدی و تغییرات قابل توجهی در قوانین و مقررات اقتصادی است که این تغییرات میتوانند تاثیر گستردهای بر اقتصاد کشور و امنیت اقتصادی داشته باشند.حال سوال اصلی به این صورت مطرح میشود که نتیجه تمامی این الزامات و سفارشات برای حرکت اقتصاد ایران به سمت اقتصاد جهانی تا چه حد برای کشور، دربردارنده فرصت و منفعت است و به چه میزان تهدید و آسیب برای امنیت اقتصادی کشور محسوب می شود؟ بنابراین مسئله الحاق کشورهای مختلف به سازمان تجارت جهانی از جنبه های مختلف قابل توجه می باشد که از مهمترین جنبه ها، جنبه های حقوقی و اقتصادی است. زیرا موضوعات قابل طرح در این حوزه، مباحث پایه ای و ساختاری را شامل می شود که بقیه امور بر روی آنها استوار می شود. لذا در این تحقیق به بررسی پیامدهای عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی از منظر حقوق اقتصادی بین الملل می پردازیم.کلیدواژه ها
سازمان تجارت جهانی، حقوق اقتصادی بین الملل،تهدید و فرصت.مقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.