رابطه حقوق رسانه و حقوق بشر
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری حقوق و علوم انسانی ایران
- کد COI اختصاصی: STLH01_095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1807
نویسندگان
کارشناس ارشد مدیریت امور فرهنگی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خوراسگان ، ایران
چکیده
یکی از مسائل مهمی که در دنیای ارتباطات امروزی مورد توجه بوده و هست، پرداختن به موضوع حقوق رسانه ها در راستای اهداف عالیه حقوق بشر است. این پژوهش با بررسی منابع موجود در صدد است تا حقوق رسانه و ارتباطات آن با حقوق بشر را تبیین نماید. بر این اساس با مطالعه اسناد و منابع موجود، مفاد قانون اساسی جمهوری اسلامی و میثاق نامه های بین المللی حقوق بشر، اصول مرتبط با حقوق رسانه و آزادی بیان در قانون اساسی ایران بررسی و ضروریات و الزامات حقوق رسانه شامل: ۱- جامعیت میان حقوق و حدود؛ ۲- عمومیت و رسانه محوری؛ ۳- تاکید بر نظارتهای صنفی و مدنی، و ۴- رعایت اصول قانون نویسی عنوان و مهمترین موانع آزادی بیان در رسانه ها در چهار دسته بندی شامل: ۱- ساختار سازمانی؛ ۲-محدودیت منابع مالی ؛ ۳- مشکلات سخت افزاری ، و ۴-دخالت در اخبار رسانه ها از سوی دولت ها مطرح شد. بر اساس یافته ها، هم در قانون اساسی جمهوری اسلامی و هم در سیره پیامبر اسلام(ص) و حضرت علی(ع) همواره حق آزادی بیان برای مردم به رسمیت شناخته شده و بالاتبع این حق برای رسانه ها به عنوان نمایندگان افکار عمومی و رکن چهارم دموکراسی که ناظر بر سایر ارکان جامعه مدنی هستند، وجود دارد.کلیدواژه ها
رسانه، حقوق رسانه، حقوق ارتباطات، حقوق بشر، آزادی بیانمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.