مقایسه اثر بخشی نسبی متیونین هیدروکسی آنالوگ با دیال- متیونین بر عملکرد جوجه های گوشتی در سن ۱ تا ۱۱ روزگی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی افزودنی های خوراک دام و طیور با محوریت تنش های محیطی
  • کد COI اختصاصی: LFACONF01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 271
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید قوی

دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشگاه فردوسی مشهد

حیدر زرقی

استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه فردوسی مشهد

ابوالقاسم گلیان

استاد گروه علوم دامی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

مقدمه: با بررسی ترکیب اسیدهای آمینه پروتئین جیره های مورد استفاده در تغذیه جوجه های گوشتی با ترکیب اسیدهای آمینه پروتئین بافت بدن مشاهده میشود بیشترین کمبود اسید آمینه در جیره مصرفی مربوط به متیونین است. مطالعات بیولوژیکی با جیره های کاربردی جیره های جوجه های گوشتی بر پایه ذرت و کنجاله سویا نشان دادند که تکمیل جیره با مکملهای اسید آمینه متیونین باعث بهبود رشد و بازده مصرف خوراک میشود. از طرف دیگر انتخاب ژنتیکی طیور به منظور سرعت رشد بالاتر، سبب افزایش نیاز به این اسید آمینه شده است. بنابراین، تامین مناسب و به ینه اسید آمینه متیونین به منظور بهبود شاخصهای عملکرد رشد ضروری میباشد. هدف از این تحقیق مقایسه اثر بخشی نسبی متیونین هیدروکسیآنالوگ با دیال- متیونین بر شاخصهای عملکرد رشد در جوجه های گوشتی در دوره آغازین ۱-۱۱) روزگی) بود.مواد و روش ها: در این آزمایش تعداد ۷۲۶ قطعه جوجه گوشتی راس ۳۰۸ به طور تصادفی به ۱۱ تیمار با ۶ تکرار و ۱۱ قطعه پرنده در هر تکرار تخصیص داده شدند. پرورش جوجه ها روی بستر و طبق راهنمای راس ۳۰۸ سال ۲۰۱۹ انجام شد. تیمارهای آزمایشی با چیدمان فاکتوریل ۲×۵+۱در قالب طرح کاملا تصادفی شامل جیره پایه ذرت-کنجاله سویا (بدون افزودن مکمل متیونین)، جیره پایه با افزودن ۵ سطح ( ۰/۰۸ درصد معادل متیونین) از دو منبع دیال-متیونین و متیونین هیدروکسی آنالوگ بودند. با توجه به اینکه مقدار سیستین ثابت بود، اسیدهای آمینه گوگرددار قابلهضم جیره های آزمایشی در سطوح )۰/۶۲جیره فاقد مکمل متیونین)، ۰/۷، ۰/۷۸، ۰/۸۶، ۰/۹۴ (سطح توصیه کاتالوگ) و ۱/۰۲ درصد تامین شد.نتایج و بحث: نتایج این مطالعه نشان داد با افزایش سطح متیونین جیره از هر دو منبع، شاخصهای عملکرد رشد (افزایش وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک) بهبود یافتند. اثر منبع متیونین بر شاخصهای عملکرد رشد معنیدار نبود. اثر متقابل سطح با منبع متیونین بر شاخصهای عملکرد رشد به جز مصرف خوراک (p< ۰/۰۱) معنیدار نبود.به طوری که با افزایش متیونین هیدروکسی آنالوگ مصرف خوراک روزانه جوجه های گوشتی بهطور خطی و معنیدار کاهش یافت ولی در پرندگان تغذیه شده با جیره های مکمل شده با دیال- متیونین مصرف خوراک روزانه تغییر معنیداری نداشت.نتیجه گیری کلی: جیره های مکمل شده با هر دو منبع متیونین نسبت به جیره پایه (بدون مکمل متیونین) سبب بهبود عملکرد جوجه ها شدند که لزوم استفاده از مکمل متیونین در جیره را نشان میدهد. نتایج این آزمایش مربوط به نوع مکمل، نشان دهنده عملکرد مشابه دو مکمل متیونین در مقایسه با هم، بر شاخصهای عملکرد رشد جوجه های گوشتی در جیره آغازین، با توجه به محتوای متیونین در نظر گرفته شده میباشد. در جیره آغازین جوجه های گوشتی میتوان متیونین هیدروکسی آنالوگ مایع را جایگزین دیال-متیونین نمود.

کلیدواژه ها

جوجه های گوشتی، دیال- متیونین، عملکرد، متیونین هیدروکسی آنالوگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.