تاثیر خوراک های حاوی دانه کتان ( غنی از امگا-۳ )بر توازن انرژی در میش های تازه زا بلوچی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین همایش ملی افزودنی های خوراک دام و طیور با محوریت تنش های محیطی
- کد COI اختصاصی: LFACONF01_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 504
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشگاه فردوسی مشهد
استاد گروه علوم دامی ، دانشگاه فردوسی مشهد
استاد، گروه علوم دامی ،دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
مقدمه: این مطالعه به منظور بررسی تاثیر تغذیه دانه کتان ( غنی از امگا-(۳ بر متابولیت های خونی و توازن انرژی در میش های تازه زا بلوچی انجام گرفت. توازن منفی انرژی در میش های شیری در اوایل شیردهی منجر به تغییر در عملکرد متابولیکی حیوان میشود. به طور کلی، افزودن چربی به جیره منجر به افزایش انرژی دریافتی شده و تلاش بر آن است که بسیج ذخایر چربی بدن در طی دوران انتقال کاهش یافته و بروز اختلالات متابولیکی در اوایل شیردهی به حداقل خود برسد.مواد و روش ها: تعداد بیست راس میش بلوچی به دو گروه مساوی تقسیم شده و از زمان زایش تا روز ۳۰ بعد از زایش با جیره ی حاوی کتان ۱۰)درصد دانه کتان) و یا جیره فاقد کتان (شاهد) تغذیه شدند. در روز ۳۰ آزمایش به منظور تعیین فراسنجه های بیوشیمیایی خون از هریک از میشها خونگیری به عمل آمد.نتایج و بحث: تفاوت معنی داری در مصرف ماده خشک بین گروه ها مشاهده نشد .(P< ۰/۰۵) غلظت گلوکز و انسولین در گروه تغذیه شده با دانه کتان در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری افزایش یافت .(P< ۰/۰۵) دانه کتان تاثیر معنیداری بر غلظت های سرمی اسیدهای چرب غیر استریفه (NEFA) و بتا هیدروکسی بوتیرات (BHBA) نداشت.نتیجه گیری کلی: به طور کلی، بر مبنای نتایج این مطالعه مکمل نمودن جیره میش ها با دانه کتان منجر به جلوگیری از بروز توازن منفی انرژی در میش های تازه زا بلوچی میشود.کلیدواژه ها
توازن انرژی، دانه کتان، میش بلوچی.مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.