پالایش پسماند واحد مراکس در راکتور بستر ثابت کاتالیستی واحد تصفیه نفت خام

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت پساب و پسماند در صنایع نفت و انرژی
  • کد COI اختصاصی: PASAB02_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3936
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم میرزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

امیر صرافی

استادیار گروه مهندسی شیمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

مجید طهمورسی

استادیار مرکز بین المللی علوم، تکنولوژی های برتر و علوم محیطی کرمان

حسن هاشمی پور

دانشیار گروه مهندسی شیمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

ترکیبات گوگرددار موجود در نفت مشکلانی را برای این صنعت ایجاد کرده اند که از جمله مهمترین آنها میتوان آلودگی محیط زیست و فرسوده شدن ماشین الات و تجهیزات پالایش به دلیل خورندگی ترکیبات گوگردی را نام برد. در این مقاله پالایش دی الکیل دی سولفیدها را که به عنوان پسماند واحد مراکس می باشد در راکتور تصفیه نفت خام شبیه سازی شده است . برای این منظور ابتدا راکتور بستر ثابت کاتالیستی که به عنوان قلب واحد گوگردزدایی می باشد مدل سازی شده و سپس دی الکیل دی سولفید به عنوان خوراک به جریان خوراک راکتور اضافه شده است. این کار باعث افزایش غلظت گوگرد خوراک ورودی شده و تاثیر این افزایش که به صورت یک تغییر پله ای می باشد بر روی عملکرد راکتور بررسی گردیده است. مدل سازی در شرایط ناپایدار، یک بعدی، غیرهمگن و غیر هم دما انجام شده و برای واکنش، سینیتیکی از نوع معادلات لانگمویر هینشلوود ، استفاده شده تا امکان بررسی تغییرات غلظت هیدروژن(H2) و سولفید هیدروژن(H2S) فراهم گردد. از معادله حالت پنگ رابینسون برای تعیین مشخصات ترمودینامیکی خوراک استفاده شده است. معادلات حاصل از موازنه جرم و انرژی که به صورت دسته معادلات کوپل بوده اند بااستفاده از نرم افزار MATLAB و روش عددی رانگ کوتای درجه چهار برای حالت پایا و همچنین روش ضمنی طرح اختلاف محدود برای حالت ناپایا حل گردیده اند. نتایج به دست آمده از مدل سازی با داده های صنعتی پالایشگاه شیراز تطابق داشته اند. این نتایج نشان می دهند که می توان پسماند واحد مراکس را به خوراک نفت خام اضافه کرده و در راکتور تصفیه نفت پالایش نمود. متوسط ضرایب کلی انتقال جرم و حرا رت درطول راکتور محاسبه شده و میزان بهینه متغیرهای ورودی برای رسیدن به درصد تبدیل مناسب تخمین زده شده اند. پروفایل های دما و غلظت در طول راکتور در شرایط پایا و ناپایا ترسیم شده اند.

کلیدواژه ها

گوگرد زدایی، راکتور بستر ثابت، دی بنزوتیوفن، مراکس، دی الکیل دی سولفید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.